Hír és közéleti magazin

A Trash az új Gettómilliomos

A történet hőse három kisfiú, akik abból élnek, hogy a szemétben guberálnak. Egyik nap találnak egy tárcát, ami valamiért gyanúsan fontos a rendőrségnek.

Rio de Janeiróban került sor a Trash című film világpremierjére. A produkciót ott is forgatták brazil szereplőkkel, miközben a rendező és a forgatókönyvíró brit: előbbi a háromszoros Oscar-jelölt Stephen Daldry, utóbbi a szintén Oscar-jelölt Richard Curtis (Igazából szerelem).

trash

A közönség és a kritika különösen azt értékeli a filmben, hogy merészen meri ábrázolni a Brazíliát átható korrupciót – mérvadó ítészek szerint ha az alkotók brazilok lettek volna, jóval visszafogottabban nyúlnak a témához. A történet hőse három kisfiú, akik abból élnek, hogy a szemétben guberálnak. Egyik nap találnak egy tárcát, ami valamiért gyanúsan fontos a rendőrségnek. Hajsza kezdődik a lelet és a fiúk után, amibe két amerikai hittérítő (Charlie Sheen, Rooney Mara) is belekeveredik.

A Variety című tekintélyes szaklap szintén kedvezően írt a Trash-ről, a kritikus szerint a film Brazília méltó válasza a világsikert aratott Gettómilliomosra.