Hír és közéleti magazin

A Trollok a világ körül színészei is nekimentek a Universalnak

Természetesen nekik is voltak anyagi érdekeik, amiket nem vett figyelembe a stúdió.

Egyre nagyobbá kerekedik a Universal-stúdió a Trollok a világ körül online bemutatója miatti botránya. Előbb az USA legnagyobb mozihálózatai intettek be a stúdiónak emiatt és közölték, hogy nem hajlandóak vetíteni a Universal stúdió filmjeit, most pedig az animációs film szinkronhangjai fejezték ki nemtetszésüket.

A Trollok a világ körül hangjai mögött olyan színészek és zenészek állnak, mint Justin Timberlake, Anna Kendrick, James Corden, Rachel Bloom, Kelly Clarkson, Mary J. Blige, Sam Rockwell vagy éppen Jamie Dornan, akik a hírek szerint komoly anyagi veszteséget könyvelhetnek el, amiatt, hogy a filmet nem mutatták be a mozikba.

A szerződésük szerint ugyanis, ha a film mozis bevétele eléri a 350 millió dollárt, akkor, komoly, több esetben milliós prémiumot kaptak volna a bevétel után.

A színészek azt sérelmezik, hogy a stúdió nem is közölte velük előzetesen, hogy a mozikat kikerülve, digitálisan teszik elérhetővé a filmet.

A stúdió szerint egyébként a 20-25 dolláros áron futó online kölcsönzési és online vásárlási modelljével a Trollok a világ körül a filmtörténelem legnagyobb digitális bevételét szerezte meg.