Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra

A TRÓNOK HARCA alkotói a Netflixen folytatják

200 milliós szerződést kötöttek a Netflix-szel.

David Benioff és D.B. Weiss kapott hideget-meleget a Trónok harca fináléját követően, de ettől még az egyik legfelkapottabb alkotópáros maradtak,

Mi sem mutatja jobban, hogy több stúdió is bombázta őket ajálatokkal, így az HBO-s hosszabbítás lehetősége mellett kiköthettek volna az Amazonnál, az Apple-nél, a Disneynél és a Netflixnél is – végül ez utóbbit választották.

MInt azt a THR-nek eljutottatott közleményükben írják, nem volt könnyű a váltás, de miután talalákoztak a Netflix vezetőségével, egyértelmű vált, hogy közös céljaik vannak.

Gyönyörű időszakot köszönhetünk az HBO-nak az elmúlt több mint egy évtizedben, és hálásak vagyunk mindenkinek, hogy biztosították, hogy mindig otthon érezzük magunkat. Az elmúlt néhány hónapban sokat beszélgettünk Cindy Hollanddal és Peter Friedlanderrel [a Netflix vezetősége]. Ugyanazokra a filmekre emlékszünk a nyolcvanas évekből, ugyanazokat a könyveket szeretjük és ugyanazok a történetmesélési lehetőségek izgatnak minket. A Netflix valami nagyon meghökkentőt és példátlant épített, és örülünk a megtiszteltetésnek, hogy meghívtak minket, hogy csatlakozzunk hozzájuk.

Meg persze a Netflix által ígért 200 millió is közrejászhatott a dologban… Ha ehhez hozzávesszük, hogy az elmúlt időszakban Shonda Rhimes, Ryan Murphy, Mike Schur és Greg Berlanti is leszerződött a Netflix-szel, akkor biztsak lehetünk benne, hogy brutális kínálat elé nézünk.

A Benioff-Weiss páros egyébként a Disneyvel is üzleti kapcsolatban áll, hiszen ők készíhetik el a következő Star Wars-trilógiát, de már dolgoznak a Confederate című drámasorozatukon, amely egy altrnatív jelenben játszódó polgárháborús disztópia lesz. Nem mellesleg David Benioff az egyik forgatókönyvírója az októberben érkező Gemini Man-nek, amelyet Ang Lee rendezett és Will Smith egy olyan egykori bérgyilkost alakít benne, akinek a saját fiatal klónjával kell szembenéznie.

Ne maradj le a friss hírekről, ide kattintva kövess minket a Facebookon vagy csatlakozz a Filmsor Light csoporthoz, ahol te is elmondhatod a véleményed!
Ez is érdekelhet:
<