Hír és közéleti magazin

A Trónok harcát töltötték le a legtöbben 2013-ban

A széria harmadik évadának utolsó epizódját világszerte 5,9 milliószor töltötték le illegálisan. Ez meghaladja az évadzáró 5,5 milliós amerikai nézőszámát.

A Trónok harca lett az év legtöbbször letöltött tévésorozata a TorrentFreak szerint. A széria harmadik évadának utolsó epizódját világszerte 5,9 milliószor töltötték le illegálisan. Ez meghaladja az évadzáró 5,5 milliós amerikai nézőszámát.

Game of thrones 4 evad sarkanytuz

A második helyen jelentősen lemaradva a Totál szívás (Breaking Bad) áll 4,2 millió illegális letöltéssel, a harmadik pedig a The Walking Dead című zombis sorozat 3,6 millióval. Nem sokkal maradt le az Agymenők (The Big Bang Theory)  a maga 3,4 milliós letöltésével.

A Trónok harca már az előző évben is az élen végzett az illegálisan letöltött sorozatok között. A TorrentFreak ezt elsősorban annak tudja be, hogy a George R.R. Martin világhírű regényfolyamából készülő sorozatot gyártó és sugárzó HBO nem teszi közzé a friss évadokat legális letöltőoldalakon.

Különösen sok illegális letöltést észleltek Ausztráliából, ahol a bemutatóhoz képest hónapokkal később sugározzák a fantasy sorozatot – igaz az HBO-t is magáénak tudó Time Warner elnöke, Jeff Bewkes korábban azt nyilatkozta hogy, ha “a Trónok harca a legtöbbet letöltött sorozat a világon, az értékesebb, mint egy Emmy-díj.”

Az Agymenők mögött egyébként a Dexter utolsó évada és az Így jártam anyátokkal végzett, de nagy meglepetésre a Suits (Brilliáns elmék) megelőzte többek közt a Homelandet, a Vikingset és A zöld íjászt is.

sorozatosletoltes2013