Sorozatos hírek A Vatikán Isten létezését kutatja egy másik bolygón A vezércsel és a...

A Vatikán Isten létezését kutatja egy másik bolygón A vezércsel és a Csernobil alkotóinak közös sorozatában

A fenti mondat nagyon erős, de valóban az a helyzet, hogy A vezércselt író Scott Frank, valamint a Csernobil epizódjait rendező Johan Renck összeálltak, hogy elkészítsék a The Sparrow-t Mary Doria Russell azonos című regénye, a Verebecske alapján, írja a The Hollywood Reporter.

10 dolog, amit nem biztos, hogy kiszúrtál A vezércsel sorozatban

A könyv története szerint az emberiség rádiójeleket, mi több zenét fog a világűrből, ezért egy csapatot küld a jel forrásának feltérképezésére, A Jézus Társasága nevű vatikáni csoportosulás vezetésével, ugyanis ők maguk isteni jelként tekintenek erre.

Néhány év elteltével a csapat jelenti, hogy sikerült kapcsolatba lépniük a Rakhat, az “Énekesek bolygója” lakóival, ám a híradások egy idő után váratlanul megszakadnak.

2060-ban azonban egyedül az eredeti misszió értelmi szerzője, Emilio Sandoz atya visszatér a Földre egymagában. Az alig néhány (földi) évet öregedett, de testileg-lelkileg meggyötört jezsuita pap hosszas lábadozása alatt az ügyben vizsgálódó rendtársainak bőven van idejük elgondolkozni azon, mi történt, mi történhetett. Ki akarta, hogy így legyen?

A The Sparrow sorozat az amerikai FX-re érkezik majd.