Hír és közéleti magazin

A Watchmen tarolhat az idei Emmy-n

A Mandalorian és a Stranger Things is az idei Emmy-díjak jelöltjei között szerepel, a legtöbb, 26 jelölést azonban a Watchmen kapta.

A koronavírus-járvány miatt online közvetített ceremónián az Emmy-jelöltek listáját Leslie Jones (Supermarket Sweep, SNL), Laverne Cox (Inventing Anna), Josh Gad (Central Park) és Tatiana Maslany (Perry Mason) sorolta fel a televíziós akadémia elnökének, Frank Schermának a köszöntője után – számolt be róla a deadline.com.

Ebben az évben tanúi vagyunk a történelem egyik legnagyobb, társadalmi igazságosságért folyó harcának. És kötelességünk ezt a médiumot is felhasználni a változtatásra

– mondta Scherma.

A rasszizmus témájával foglalkozó Watchmen 26 jelölést gyűjtött össze a különböző kategóriákban, mások mellett a legjobb minisorozatok között is díjazott lehet, de két szereplőjét, Regina Kinget és Jeremy Ironst is jelölték az Emmyre.

Az Amazon The Marvelous Mrs. Maisel című vígjátéka 20 jelölést kapott, a Netflixen futó Ozark pedig 18 jelöléssel lett a harmadik ebben a sorban.

A drámasorozatok közül a Better Call Saul, A korona, A szolgálólány meséje, a The Mandalorian, a Megszállottak viadala, az Ozark, a Stranger Things és az Utódlás kapott jelölést. A vígjátéksorozatnál pedig a Félig üres, a Halott vagy, A jó hely, a Bizonytalan, A Kominsky-módszer, a Marvelous Mrs. Maisel, a Schitt’s Creek és a Hétköznapi vámpírok – A sorozat kaphat Emmy-díjat.

A drámasorozatokban szereplő színésznők közül Jennifer Aniston, Olivia Colman, Jodie Comer, Laura Linney, Sandra Oh és Zendaya lett jelölt, a színészek mezőnyében Jason Bateman, Sterling K. Brown, Steve Carell, Brian Cox, Billy Porter vagy Jeremy Strong nyerheti az Emmyt.

A vígjátéksorozatok színésznő jelöltjei közé Christina Applegate, Rachel Brosnahan, Linda Cardellini, Catherine O’Hara, Issa Rae és Tracee Ellis Ross jutott be. A színészek közül pedig Anthony Anderson, Don Cheadle, Ted Danson, Michael Douglas, Eugene Levy és Ramy Youssef szerepel a jelöltlistán.

A minisorozatok mezőnyében a Watchmenen kívül a Little Fires Everywhere, a Mrs. America, a Hihetetlen vagy az Unorthodox kaphatja az Emmy-díjat.

A minisorozatban vagy tévéfilmben szereplő színésznők közül Cate Blanchett, Shira Haas, Regina King, Octavia Spencer és Kerry Washington lett jelölt. A színészeknél pedig Jeremy Irons, Hugh Jackman, Paul Mescal, Jeremy Pope és Mark Ruffalo esélyes. A televíziós akadémia közleménye szerint idén a több mint száz kategóriában rekordszámú, 767 különböző műsor száll versenybe az Emmy-díjakért.

Augusztus 21-én kezdődik a szavazás a kategóriák győzteseiről, amely augusztus 31-ig tart. Az Emmy-díjak átadását szeptember 20-án élőben közvetíti az ABC televízió Észak-Amerikában, a gála házigazdája Jimmy Kimmel lesz.

Legjobb drámai sorozat:

Better Call Saul
A korona
A szolgálólány meséje
Megszállottak viadala
The Mandalorian
Ozark
Stranger Things
Utódlás

Legjobb vígjátéksorozat:

Félig üres
Halott vagy
A jó hely
Bizonytalan
A Kominsky-módszer
The Marvelous Mrs. Maisel
Schitt’s Creek
What We Do In The Shadows

Legjobb minisorozat:

Little Fires Everywhere
Mrs. America
Hihetetlen
Unorthodox
Watchmen

Legjobb drámai színész:

Jason Bateman (Ozark)
Sterling K. Brown (Rólunk szól)
Steve Carell (The Morning Show)
Brian Cox (Utódlás)
Billy Porter (Pose)
Jeremy Strong (Utódlás)

Legjobb drámai színésznő:

Jennifer Aniston (The Morning Show)
Olivia Colman (A korona)
Jody Comer (Megszállottak viadala)
Laura Linney (Ozark)
Sandra Oh (Megszállottak viadala)
Zendaya (Eufória)

Legjobb vígjáték színész:

Anthony Anderson (Feketék fehéren)
Don Cheadle (Fekete hétfő)
Ted Danson (A jó hely)
Michael Douglas (A Kominsky-módszer)
Eugene Levy (Schitt’s Creek)
Ramy Youssef (Ramy)

Legjobb vígjáték színésznő:

Christina Applegate (Halott vagy)
Rachel Brosnahan (The Marvelous Mrs. Maisel)
Linda Cardellini (Halott vagy)
Catherine O’Hara (Schitt’s Creek)
Issa Rae (Insecure)
Tracee Ellis Ross (Feketék fehéren)

Legjobb színész tévéfilmben vagy minisorozatban:

Jeremy Irons (Watchmen)
Hugh Jackman (Romlott oktatás)
Paul Mescal (Normal People)
Jeremy Pope (Hollywood)
Mark Ruffalo (Ez minden, amit tudok)

Legjobb színésznő tévéfilmben vagy minisorozatban:

Cate Blanchett (Mrs. America)
Shira Haas (Unorthodox)
Regina King (Watchmen)
Octavia Spencer (Self Made)
Kerry Washington (Little Fires Everywhere)