Filmek, sorozatok, kultúra

A Westworld alkotói készítik A gömb-sorozatot az HBO-nak

Az Entertainment Weekly értesülései szerint egy újabb Michael Crichton-könyv sorozatváltozata van készülőben és ezt is a Westworld alkotói készíthetik el.

A már háromszáz éve egy, a Csendes-óceán mélyén pihenő űrhajó gyomrában található gömbről szóló sorozat showrunnere a Westworld harmadik évadának forgatókönyvírója-producere, Denise Thé lesz, még Jonathan Nolan és Lisa Joy is, Valamint Robert Downey Jr. és felesége, Susan íróként és producerként veszik ki a részüket a munkálatokból.

A gömb története szerint a Csendes-óceán déli részén háromszáz méterrel a felszín alatt az amerikai haditengerészet egy űrhajóra bukkan- egy legalább háromszáz éves űrhajóra… Négy tudós siet a helyszínre: egy biológus, egy asztrofizikus, egy matematikus és egy pszichológus. Együtt szállnak le a tenger mélyére, hogy felderítsék a megdöbbentő leletet, s hogy választ kapjanak a miértekre és hogyanokra. Idegen világ küldötte? Egy másik univerzumból érkezett? Netán a jövőből? Mi történt a legénységgel, és a mi az a hatalmas ezüstgömb, amit a belsejében találtak? Megoldhatatlannak látszó rejtélyek. Aztán egyszer csak különös üzenetek jelennek meg a számítógép képernyőjén. Egyre fenyegetőbb hangú üzenetek…

<