Filmek, sorozatok, kultúra

A Westworld alkotói sorozatot készítenek a Falloutból

A Fallout a Bethesda egyik legsikeresebb játéksorozata, amely egy nukleáris háborút követően játszódik.

Az Amazon Studios, illetve a Bethesda a napokban bejelentette, hogy tévésorozatot készítenek a Fallout-játékokból és ebben a Westworld két alkotójának, Jonathan Nolannek és Lisa Joynak a produkciós cége, a Kilter Films segít majd. A vezetőproducerek körébe mellettük bekerült kollégájuk, Athena Wickham, valamint Todd Howard a Bethesda Game Studios részéről és James Altman a Bethesda Softworkstől.

A történet egy 2077-ben bekövetkezett nukleáris háború után játszódik, az első rész például majdnem száz évvel utána (egészen pontosan 2161-ben). A cselekmény összességében a XXII. és XXIII. században játszódik, némi retró-beütéssel, ugyanis a hangulat az 1950-es évek atomháborús félelemmel átitatott légkörét idézi.

A Fallout-univerzum legfontosabb eseménye a Nagy Háború, mely mindössze két órán keresztül tartott, 2077. október 23-án. Hogy ki kezdte el az atomcsapást, nem tudni. Annyi bizonyos, hogy az Amerikai Egyesült Államok, Kína, és a többi, nukleáris fegyverrel rendelkező ország kölcsönösen lebombázták egymást. A pusztítás ereje elsöprő volt: a felszabaduló energia nagyobb volt, mint az addigi háborúkban összesen. Amit a bombák nem semmisítettek meg, azzal a rettenetes hő, a lökéshullámok, vagy a radioaktivitás végzett.

Bő egy évszázaddal ezután kezdődik a Fallout-univerzum játékokban is látható története. Az emberiség megpróbálja újjáépíteni a világot, már amennyire ez lehetséges. Egyesek a felszínen élték túl a pusztítást, mások azonban elszenvedték a környezet átalakulását. Az amerikai kormány által épített Menedékekben is átvészelte a populáció egy része a háborút – ők teljesen elszigetelten éltek mindentől. Az általuk képviselt háború előtti technika azonban folyamatosan veszélyben van: gaz martalócok, mutánsok, megzavarodott robotok lesnek rájuk.

Facebook
<