A zöld íjász 4. évad – Kinek a sírja felett állt Oliver és Barry?

A zöld íjászt alakító Stephen Amell korábban is elmondta már, hogy az egyik kedvenc sorozata a Lost, ezért is örül, hogy az Arrow is eljutott arra a pontra, amikor már nem csak a flashbackek (visszatekintések) számítanak, de a Lost által tökéletesre csiszolt flashforwardok (előretekintések) is.

A sorozat 4. évados nyitóepizódjának előretekintésében Oliver Queen (és Barry Allen) egy sír felett áll és teljesen magába van roskadva, mindez közvetlenül egy Olicity (így nevezik a rajongók Oliver és Felicity párosát) pillanat után.

A rajongók persze azonnal arra a következtetésre jutottak: Felicity meghal. Tegyük hozzá ez is volt a készítők szándéka.

A Felicityt alakító Emily Bett-Rickards szerint azonban a helyzet egyáltalán nem ilyen egyszerű. “Egy olyan világban, ahol bárkit fel lehet támasztani a Lazarus forrás vízével (ami ugye már csak Damien Darhk-nál van) és ahol létezik, vagy létezni fog az időutazás (The Flash, Legends of Tomorrow) nekem nem sok félnivalóm van.” – összegezte a színésznő a találgatásokat, mintegy odaszúrva a saját sorozatának, hogy mennyire nem lehet komolyan venni.

Persze a feltámadáshoz vezető utak bármikor bezáródhatnak, az írók két tollvonással elvehetik ezt a lehetőséget, szóval félnivalója mégis csak van, de nem csak Felicitynek. A Quentin Lance rendőrkapitányt alakító Paul Blackthorne például úgy érzi, ő is esélyes a halállottón:

“Ez a szép a modern televíziózásban. A sorozatokban különböző remek karakterek halnak meg szezonról szezonra, még az is lehet, hogy idén az én karakterem ideje jött el” – mondta talán kicsit túlértékelve a sorozatban betöltött szerepét. “Azt sem gondoltam volna, hogy négy évig itt leszek. De persze nagyon boldog vagyok. Azonban ha az évad végén százszorszépek borítanak, hát legyen.” – tette hozzá, bár Oliver és Barry arcát elnézve nem sok esélyt látunk rá, hogy Lance miatt lennének ennyire kibukva.

Én egyébként valószínűnek tartom, hogy az írószoba sem tudja még a választ erre a kérdésre. Elképzelésük az van, de ezt bármikor át lehet írni… Két évvel ezelőtt a Revenge (Bosszú) is egy hasonló flashforwarddal nyitott évadot, abban ugye a főszereplő Emily VanCampot lőtték le, de maguk a készítők is elmondták, hogy szerencsére rengeteg idejük van még kitalálni, hogy ki húzta meg a ravaszt…

Felicityn és Quentin Lancen kívül egyébként rengeteg lehetőségük van még, hiszen ott van Laurel, az egyszer már feltámasztott Thea, a bromantikus percekért felelő Diggle, de ne feledkezzünk meg a Colton Haynes által alakított Roy Harper vagyis Arzenál karakteréről sem, aki jelenleg “száműzetésben van”, de könnyen lehet, hogy visszahozzák hősi halált halni. (Igaz azzal, hogy Barry-t is eléggé megviseli a haláleset megint csak a Felicity irányt erősíti az előretekintés…)

arrow-season-4-whose-grave-was-that-7-potenti-L-3cIlQc

Akárhogy is lesz, a Stephen Amell által is dicsért flashforward csak akkor ér valamit, ha az írók valóban mernek húzni egy merészet és legalább a Felicity-Diggle-Thea-Laurel négyes valamelyikét temetik be százszorszéppel.

Szólj hozzá