A zöld íjász győzött, de mindent elveszített

-

Amikor bejelentették A zöld íjász sorozat érkezését nem voltam túlságosan elragadtatva az ötlettől, mondván miért pont egy kissé leápolt, leépült mítoszú szuperhőst kell előkapnia a DC-nek. Aztán – még úgy is ha a Batman eltitkolt féltestvérének tűnik is – szép lassan belekezdtek a mítoszépítésbe és elérték azt, amit kevés sorozat mondhat el magáról: epizódról epizódra egyre jobb lett a The CW sorozata.

-arrow--season-2-fin

Pedig el lehet cseszni. Mi több, nagyon el lehet cseszni. Különösen akkor, ha előtérbe helyezik a szappanoperás szálakat, ami azért néha a Thea-Roy, vagy a Oliver-Sara-Laurel-Felicity+még néhány csaj sokszögből ki szokott törni, de hát ez van, a szívet is ápolni kell, nem lehet mindig gyönyörűen megkoreografált akciójelenetek mutogatni, olyanokat mondjuk amikor a DC több képregényes karaktere egy zárt térben csap össze egy nagy rakás szupererővel felturbózott rosszfiúval. Na, ha nem is volt annyira badass, mint a Banshee 1. évadának fináléja, azért adta rendesen.

arrow-season-2-finale-heroes

Persze nem csak a harci-jelenetek teszik azzá A zöld íjászt ami, hanem az is, hogy két évad óta tökéletesen adagolják a flashbackeket és már-már a Lostot (vagy mostanság a Person of Interestet) idézően képesek ezek segítségével bemutatni mi motivál egyes karaktereket.

Mindezt úgy, hogy még a töltelékkarakterekre pazarolt idő sem fáj már úgy, mint az első évadban, bár a Lance család vagy a Queen család az otthon melegében zajló a venezuelai Caracas városát és annak otthon a tévé előtt ülő hölgytagjait az ember eszébe juttató szappanbuborékon sikló, színészi készségeket gyakran mellőző párbeszédei felett nehéz elmenni szó nélkül – de hát nem csak egy fókuszcsoportnak szól a sorozat.

A

Szóval még ha hülyének nézel is azt mondom, a The CW napjaink egyik legjobb országos sorozatát tette le az asztalra A zöld íjásszal, ráadásul a DC Comics-szal karöltve olyan univerzum építésbe fogtak (már így is volt több tucat utalás Anthony Ivo-tól kezdve, Amanda Walleren és Harley Quinn-en át a Villámig), ami akár egy évtizeden át is kitarthatja a csatornát, főleg ha olyan tökösen kezelik a továbbiakban is (értsd merész főszereplő halálok nem csak a fináléban; valós motivációval rendelkező gonoszok és persze a főhős úgy győz, hogy közben mindent elveszít), mint ahogy azt a 2. évadban tették.

10/9

Kapcsolódó

Stephen Amell visszatérne Zöld Íjászként

Amennyiben szükség van rá, ő bármikor áll a kisképernyős DC-univerzum rendelkezésére.

A zöld íjász is elkapta a koronavírust

A zöld íjászként ismert Stephen Amell az Inside of You című podcastban mesélt arról, hogy néhány hete elkapta a koronavírust.

Arrowverzum: Felicity Smoaknak is szuperhős-szerepet szántak

Emily Bett Rickards karaktere kosztümös szuperhősként is felbukkant volna, de aztán elvetették ezt az ötletet.

A LÁTHATATLAN EMBER filmkritika

Az atmoszférateremtés nagymestere az őrületbe kergeti Elisabeth Mosst H.G. Wells klasszikusának legújabb és eddigi legjobb adaptációjában.

Most a címlapon

VV Merci-nek gondjai akadtak az ábécével

Az Észbontókban való szereplése alkalmával a Zemplénben hársfákat ültető Merci igencsak zavarba jött attól, hogy ismét tematikus hét van,...

Szikora Robi Csikidamm hazaárulókról és farkasokról ír

A Csikidamm hazaárulóktól el kell határolódni, meg kell tisztulni, és így újjászületve várni a feltámadást, a nyarat.

Kárpáti Rebeka megmutatta a fenekét, hogy önbizalmat öntsön másokba

Kárpáti Rebeka arra próbálja meg felhívni a figyelmet, hogy az emberek ne legyenek elégedetlenek önmagukkal.

Három új versenyző jött az Exatlonba

Ezzel megint mindkét csapat 8-8 tagú, ismét egyformák az esélyek.

A Hírstart ajánlata

Jöhet a következő?Neked ajánljuk
Ez is érdekelhet