Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra

Agatha Christie is tapsolna a TŐRBE EJTVE előzetesét látva

Persze nem a magyar forgalmazó által adott címnek, hanem a sztorinak, amivel Rian Johnson kíván tisztelegni előtte.

Rian Johnson egy kisebb-nagyobb kitérőt követően – vagy inkább két blockbuster között- viszatér ahhoz a műfajhoz, amivel igazán befutott, vagyis a szerzői filmezéshez.

A Rian Johnson (Beépülve, Looper – A jövő gyilkosa, Breaking Bad, Star Wars: Az utolsó Jedik) saját forgatókönyve alapján készített Tőrbe ejtve (Knives out) egy humorral bőven tarkított, leginkább Agatha Chrstie történeteit idéző krimi, amelyben egy halálesetet követően egy excentrikus család minden egyes tagja gyanúsítottá válik.

Tíz kicsi családtag

A filmet az írója és rendezője egy napjainkban játszódó klasszikus krimiként írta le, amely egy balul elsült családi összejövetel következményeit mutatja be. Harlan Thrombey-t, a sikeres írót (Christopher Plummer) holtan találják birtokán a 85. születésnapjára szervezett összejövetelt követően. A nyomozást mindenki megdöbbenésére a helyszínen váratlanul megjelenő, kellemes megjelenésű, ám felettébb kíváncsi Benoit Blanc magándetektív (Daniel Craig) vezeti, akinek hazugságok hálóján kell kiigazodni ahhoz, hogy megismerhesse Harlan halálának valódi indokát.

A rendező nem is titkolta, hogy milyen szinteken inspirálta őt Agatha Christie. Johnson többek között az 1982-es Nyaraló gyilkosok, a Meghívás egy gyilkos vacsorára, az 1978-as Halál a Níluson, az 1973-as Sheila meghalt és New Yorkban él, az 1982-es Halálcsapda, az 1985-ös Nyom, a 2001-es Gosford Park, az 1980-as A kristálytükör meghasadt című filmeket, valamint az 1976-os Something’s Afoot című musicalt, a Gyilkosság az Orient expresszen, illetve az 1980-as Magándetektívek című filmeket jelölte meg ötödik filmje inspirációjaként.

Mintha csak Hercule Poirot lenne munkában.

A Tőrbe ejtve ráadásul olyan sztárokat vonultat fel, mint a James Bond szerepében világhírűvé lett Daniel Craig, az Oscar-díjas Christopher Plummer, Chris Evans (alias Amerika Kapitány), az Oscar-jelölt Toni Collette, a kétszeres Golden Globe-díjas Jamie Lee Curtis, az Oscar-jelölt Michael Shannon, a Golden Globe-díjas Don Johnson vagy éppen az ezekért a díjakért hamarosan az ajtón dörömbölő Ana de Armas (Szárnyas fejvadász 2049, Bond 25), LaKeith Stanfield (Atlanta, Sorry to Bother You), Katherine Langford (13 okom volt, Kszí Simon) és Jaeden Martell (Az 1. fejezet).

A Tőrbe ejtve (hogy miért nem “Tőrbe csalva” és főleg miért nem “Késeket elő” azt csak a magyar forgalmazó tudja, de most nem is ez a lényeg) novemberben érkezik a magyar mozikba.

ui: a filmben természetesen Noah Segan is szerepelni fog, ő eddig minden Rian Johnson filmben szerepelt, naná, hogy ebből sem maradhat ki.

Ne maradj le a friss hírekről, ide kattintva kövess minket a Facebookon vagy csatlakozz a Filmsor Light csoporthoz, ahol te is elmondhatod a véleményed!
Ez is érdekelhet:
<