kedd, január 26, 2021

Alföldi Róbert is rendez az új évadban a Radnóti Színházban

-

A Mohácsi-testvérek, Mohácsi István és János darabjának premierjével indul a bemutatók sora a budapesti Radnóti Színházban, ahol a 2013/2014-es évadban Alföldi Róbert is rendezni fog.

alfoldi-robert

Az új évadban négy bemutatót tartanak, az első, a Nemzetközi sikerre való tekintet premierjét október 27-én tartják Mohácsi János rendezésében. Az előadásban az egész társulat részt vesz – olvasható a Radnóti Színház hétfői évadnyitó társulati üléséről az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben.

A második premier Ibsen Hedda Gabler című műve lesz Valló Péter rendezésében december 22-én, a címszerepet Petrik Andrea alakítja. Arthur Schnitzler Anatol és a nők című darabjának bemutatója Bálint András rendezésében 2014. március 2-án lesz, a főszerepeket a társulathoz újonnan csatlakozó Pál András és Schneider Zoltán játsszák.

Alföldi Róbert Csehov Platonovját fogja rendezni, a premier időpontja 2014. május 11.

A tájékoztatás szerint folytatódik Krizsó Szilvia Libikóka című sorozata az új évadban, az október 30-i előadás két vendége Závada Pál író és Kulka János színművész lesz. A teátrumban új sorozat is indul Irodallam címmel, amelynek keretében Dinyés Dániel zeneszerző a Radnóti Színház színészeivel készít önálló esteket az irodalom és a zene kapcsolatáról.

A társulathoz Pál András mellett Andrusko Marcella is csatlakozott, valamint a kaposvári egyetem hallgatója, Móga Piroska is a Radnótiban tölti gyakorlatát.

A teátrum szeptember 14-én a Bukaresti Nemzeti Színházban lép fel a Vágyvillamos című darabbal, majd a színház jelen lesz az

Évadnyitó színházi korzón az Andrássy úton szeptember 22-én. Két nappal korábban a hagyományos évadnyitó programmal, a Színház hátulról című rendezvénnyel várják az érdeklődőket.

Kapcsolódó bejegyzések

Hekkerek randioldalt csináltak a Nemzeti Színház honlapjából

Valaki feltörte a Nemzeti Színház oldalát és telerakta randizásról, szexről és koreai drámákról szóló angol nyelvű cikkekkel.

Elhunyt Böröndi Tamás

A Vidám Színpad igazgatója 65 éves volt.

Jelenetíró-pályázatot hirdet a Pesti Magyar Színház

Nyitány címmel pénzdíjas jelenetíró-pályázatot hirdet a Pesti Magyar Színház a karantén utáni élet témakörében. A pályaművek beküldési határideje december 20.

Karácsonyi történet főszereplője lesz a The Walking Dead sztárja

Charles Dickens legendás Karácsonyi ének című történetének új változatában kapott főszerepet Andrew Lincoln.

Friss

Halálom napja filmkritika

A Fűrész-filmek rendezője ezúttal áldozati szertartást tart.

Újabb sorozatban vállalt szerepet Brie Larson

Brie Larson továbbra is igyekszik megtalálni az egyensúlyt a kisképernyő és a mozivászon között.

A ValóVilágból azt is megtudtuk, hogy a felsál a sertés nyakában van

A gazdálkodás hete zajlik éppen a ValóVilágban és ha már annyit tanultunk tőlük eddig is, akkor ezúttal is isszuk a szavaikat.

A Hírstart ajánlata