kedd, január 26, 2021

Alföldi Róbert száműzöttnek érzi magát

-

“2018-ig többnyire csak külföldi munkám van. Az elmúlt két hónapban Németországban, előtte Szerbiában voltam. Száműzött lettem.” – írja a rendező a Facebookon. Mi meg nem gondoljuk, hogy ne találna itthon munkát, csak ott ugye jobban fizetnek. De jönnek a választások, kellenek ezek a posztok a sok követővel rendelkező művészemberek részéről.

A Nemzeti Színház vezetői posztját 2013 júliusában vette át Alfölditől Vidnyánszky Attila rendező, ezzel sokak szerint politikai színezetű döntés született. A volt igazgatónak a leváltása óta jóval kevesebb munkája akad, mint korábban. Ez a megállapítás persze csak Magyarországra igaz. Alföldit külföldön a ?vállukon viszik? a színházlátogatók, rendezései és előadásai után hozsannákat írnak róla a kritikusok.

Munkáinak méltatása mellett pedig szinte minden külföldi lap megjegyzi, hogy a rendezőnek itthon nincsenek érvényesülési lehetőségei. Ezzel kapcsolatban Alföldi nemrég így beszélt egy bécsi konferencián: ?Manapság Magyarországon a független ér­telmiségiként való létezés lassan egyet jelent (…) az elkárhozással?

Kérdés persze, láthatjuk-e valaha is még itthon oly gyakran Alföldit, mint korábban. A rendező ugyanis a fent írt vasárnapi előadáson arról beszélt, hogy ? mint beszámolt róla a jelen lévő néző ? bár nagyon akarna itthoni munkát, szeret odakint dolgozni.

? Valaki megkérdezte Alföldit, hogy vállalna-e szerepet egy állandó színtársulatban ? meséli a néző. ? Ő erre nemmel válaszolt, és arról mesélt, hogy nagyon jól érzi magát külföldön – írja a Bors.

Kapcsolódó bejegyzések

Új szinkront kapott a TV2-től a Titkok könyvtára sorozat!

Ma indult a TV2-n a Titkok könyvtára címet viselő sorozat, amelyet itthon már láthattunk a Universal Channel műsorán. Csakhogy,...

16 magyar film kerül a mozikba idén

Tizenhat új, a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült magyar film - 14 játékfilm és 2 dokumentumfilm - kerülhet idén a nézők elé. Az első mozipremier Herczeg Attila Megdönteni Hajnal Tímeát című produkciója lesz, amelyet február 13-tól láthat a közönség.

Képtelenség szépeket írni az idei X-Faktorról

De tényleg megpróbáltuk. De az a helyzet, hogy nem csak a szereplők (szándékosan nem tehetségeket vagy versenyzőket írtunk), de még a kellékek (a mentornak nevezett négyes és a két műsorvezető) is irritálóak.

Kialakult az X-Faktor 2013 12-es mezőnye

Ma este Tóth Gabi és Alföldi Róbert döntött arról, kikkel szeretnék folytatni az RTL Klub tehetségkutatóját, az X-Faktort. Ezzel véglegessé vált, kik jutottak be a legjobb 12 produkció közé.

Friss

Halálom napja filmkritika

A Fűrész-filmek rendezője ezúttal áldozati szertartást tart.

Újabb sorozatban vállalt szerepet Brie Larson

Brie Larson továbbra is igyekszik megtalálni az egyensúlyt a kisképernyő és a mozivászon között.

A ValóVilágból azt is megtudtuk, hogy a felsál a sertés nyakában van

A gazdálkodás hete zajlik éppen a ValóVilágban és ha már annyit tanultunk tőlük eddig is, akkor ezúttal is isszuk a szavaikat.

A Hírstart ajánlata