Tomb Raider: Így szakadt meg Alicia Vikander, hogy Lara Croft lehessen

A Tomb Raider videojáték-franchise már közel 25 éve az iparág alappillére, és először a Sega Saturn és a korai Playstation konzolokon talált helyet, mielőtt bevette volna Hollywoodot Angelina Jolie alakításában.

Angelina Joliet követően Alicia Vikander kapta meg a szerepet, de már abban a pillanatban támadások érték, mondván a színésznő túl lapos és vézna ahhoz, Angelina Jolie örökébe lépjen.

A színésznő a kritikákra reagálva őrült fizikai átalakuláson ment keresztül a szerep miatt,

amelyet megismételni készül a már bejelentett folytatásban is.

Alicia Vikandert az a világhírű svéd egészségügyi és wellness szakértő, Magnus Lygdback képezte ki, aki Gal Gadot-t is formába hozta a Wonder Womanért, és aki segített Ben Afflecknek is felkészülni Batman szerepére. Az edző most megosztotta azokat a titkokat, a “Magnus-módszert” amellyel Alicia Vikanderre nagyjából hat kiló izmot pakolt fel.

A hollywoodi tréner lebontotta azokat a kulcsfontosságú elemeket, amelyek ahhoz voltak szükségesek, hogy Vikander átalakuljon, de az átalakulás ugye nem elég, hiszen egy film forgatása hónapokig is eltarthat (ahogy ez a Tomb Raiderrel is volt), vagyis ezt az állapotot hónapokig fenn kell tartaniuk, miközben napról napra forgatnak is.

Alicia Vikandernek a forgatás mellett ketogén étrenden kellett élnie, napi 1900 kalóriát fogyaszthatott el egy speciálisan megszervezett étrend alapján, ami mellé intenzív edzésprogram is járt: főleg erőnlétre kellett gyúrnia, de egy kis kis kardió, különböző harcművészetek és egyéb edzések is lefoglalták a forgatás mellett.

A színésznő korábban képzett balett-táncos volt, vagyis nem állt tőle távol a testmozgás, de hat kiló izom az testvérek között is hat kiló izom. Elképesztő munka…

A Tomb Raider 2. része egyébként a Lovecraft Countryt is jegyző Misha Green rendezésében érkezik majd.