hétfő, január 25, 2021

Allegiance – A kémek már a konyhában vannak

-

Alex O’Connor (Gavin Stenhouse) a kezdő CIA elemző hamar a dolgok középpontjában találja magát, amikor egy orosz kém disszidálni próbál és mint ismeretlen elemzőt (kit nem ismer az orosz nő, így nehezebben tud kijátszani) megkeresik, hogy próbáljon meg rájönni, hogy a disszidens nem-e akarja átverni az amerikai kormányt.

allegiance (1)

Alex így csöppen a kései hidegháborúba, azonban végzete már akkor meg volt írva, amikor megszületett. Szülei ugyanis nem átlagos amerikai állampolgárok, hiszen anyja például egy egykori orosz kém, az apja pedig egy amerikai hadiipari üzletember, aki segített anyunak kémkedni, amikor arra volt szükség. Őket most újra megpróbálja beszervezni az orosz titkos-szolgálat, a feladatuk pedig az, hogy vegyék rá Alexet, hogy kémkedjen az oroszoknak. Mi is érezzük az áthallást a The Americans jelenlegi eseményeivel, de azért már most tisztáznánk, hogy ég és föld a két sorozat.

Allegiance_2

A The Americans egy kőkemény családi dráma, még az Allegiance (Hűség) egy sokkal lazább keretek közt mozgó felületes dráma, ahol nem tudnak csak simán karaktereket írni, ezért a főhőst olyan személyiségjegyekkel dobálják meg, minthogy hat éves koráig meg sem szólalt, majd folyékonyan beszélt, vagy hogy 3 perc alatt ki tud olvasni egy 400 oldalas elemzést, vagyis valami nem stimmel vele.

A sorozattal sem minden stimmel, hiszen anyu és apu éppen hogy csak felfedezi hogy lehallgatják őket, mikor csenget az egykori orosz barát, Victor (ki más), fel sem merül bennük, hogy nem Victor, hanem mondjuk az amerikai kormány valamelyik szerve helyezte el a poloskát a házukban és minden további nélkül belevágnak az Oroszországgal szembeni kötelességeikkel kapcsolatos vitába.

Allegiance - Season 1

Az Allegiance ezzel együtt nem rossz, bár tippünk szerint az eredetijeként szolgáló izraeli The Gordin Cell című sorozat kevésbé látványosan utazik olyan olcsó megoldásokban, mint az NBC-s változat. A címválasztás viszont remek, hiszen a “Hűség” nem csak anyu vagy éppen apu hazájával szembeni kötelességeire utal, de mint a pilot végén kiderült, nagy kérdés lesz, hogy Alex a szüleit vagy a hazáját választja ebben a kémjátszmában. Összességében nem volt rossz az Allegiance első része, azonban több helyen (apa krumplit vesz) már átestek a ló túloldalára a lazaságot illetően, ráadásul az orosz akcentusok is nevetségesek még az Americanshoz képest is, nemhogy a valósághoz. Aztán, hogy hosszú távon mi a cél, majd kiderül. 10/6

Kapcsolódó bejegyzések

VADÁSZAT filmkritika

Tizenkét idegen egy tisztáson ébred. Nem tudják, hol vannak, és hogy kerültek oda. Nem tudják, hogy egy nagyon különleges célból lettek kiválasztva. Ez a cél pedig… a Vadászat.

Kritika: HUNTER PREY

A vadász meg az ő zsákmánya.

MAMI filmkritika

Mese a magányos a cukros néniről és az ő mézeskalácsházáról.

Instant kultfilm vagy önparódia? – Örökség filmkritika

Avagy hogyan legyél a világ legidiótább szülője?

Friss

Újabb sorozatban vállalt szerepet Brie Larson

Brie Larson továbbra is igyekszik megtalálni az egyensúlyt a kisképernyő és a mozivászon között.

A ValóVilágból azt is megtudtuk, hogy a felsál a sertés nyakában van

A gazdálkodás hete zajlik éppen a ValóVilágban és ha már annyit tanultunk tőlük eddig is, akkor ezúttal is isszuk a szavaikat.

Keira Knightley nem vetkőzik többé, ha a filmjét férfi rendezi

Keira Knightley bejelentette, hogy többé nem vetkőzik azokban a filmjeiben, amelyeket férfi rendez.

Liam Neeson ismét megnyerte a hetet a mozikban

Liam Neeson új filmje, a The Marksman ezúttal sem talált legyőzőre.

A Hírstart ajánlata