csütörtök, január 28, 2021

ÁLOM DOKTOR – Biztosan film lesz a RAGYOGÁS folytatásából

-

Egy egyre felkapottabb horrorrendező szállítja a Ragyogás folytatását, amely Stephen King Álom doktor című regénye alapján készül…

Mike Flanagan rendező előbb az Absentia (Az alagút), majd az Oculus című horrorokkal vetette észre magát, majd szép lassan fel is fedezte magának a műfaj, aminek köszönhetően egyre nagyobb projekteket bíztak rá. Falanagan ezt követően elkészítette a Netflixnek a Hush című filmet és a Gerald’s Game (Bilincsben) című Stephen King adaptációt, közte pedig a Mielőtt felébredek című horrort és az Ouija: A gonosz eredete címet viselő folytatást is – utóbbi ráadásul sokkal jobb lett, mint a nem általa rendezett első rész.

Már a Gerald’s Game bemutatása (és sikere) után hangoztatta, hogy szívesen adaptálna további Stephen King horrorokat, és  erre most meg is lesz a lehetősége, hiszen rábízták Stephen King Álom Doktor (Doctor Sleep) című művének adaptálását. A regényből a Warner Bros. gyártja majd le a filmet, a forgatókönyv adaptálását pedig Akiva Goldsmanra bízták, szóval megpróbálják nem a véletlenre bízni a dolgot – még úgyis, hogy a Ragyogás folytatása azért elég sok Stephen King rajongónál váltott ki nemtetszést.

A napjainkban játszódó regény cselekménye három szálon bontakozik ki: Az Igaz Kötés nevű furcsa, baljós kompánia lakóautóival szeli át az Egyesült Államokat; egy Abra nevű kislány a Ragyogásban főszereplő kisfiú, Danny Torrance különleges képességeinél is erősebb természetfeletti erő tanújelét adja; Dan Torrance a Panoráma szállóban töltött, rettegéssel teli tél után felcseperedett, alkoholista lett, és mostanra leszokott a piáról. Egy New Hampshire-i hospice-házban dolgozik ápolóként, ahol különleges képessége jóvoltából megkönnyíti a haldoklók szenvedéseit. Az intézetben Dant Álom doktorként kezdik emlegetni…

Kapcsolódó bejegyzések

A Vatikán Isten létezését kutatja egy másik bolygón A vezércsel és a Csernobil alkotóinak közös sorozatában

Készül a The Sparrow sorozat Mary Doria Russell azonos című regénye, a Verebecske alapján

Sorozatajánló: Paranormális esetek

A kísértet- és természetfeletti történetek rajongóinak Egyiptom szállította le a Paranomális esetek címet viselő Netflix-sorozatot.

Friss

Technikai problémák miatt állt le az HBO GO

Ha nem megy az HBO Go, a hiba nem a te készülékedben van, hanem a szolgáltatónál vannak fennakadások.

Válik Az Esernyő akadémia sztárja

Elliot Page (korábbi nevén Ellen Page), Az Esernyő Akadémia sztárja, tavaly decemberben jelentette be, hogy transznemű.

Ha Shonda Rhimes visz elég könyvet a nyaralásra, el sem készül A Bridgerton család sorozat

Julia Quinn, A Bridgerton család alapjául szolgáló Bridgerton-regénysorozat írója elég vicces sztorit osztott meg a napokban.

39 évesen meghalt Jeanette Maus

Jeanette Mausnál 2020 áprilisában diagnosztizáltak vastagbélrákot.

A Hírstart ajánlata