Amikor a vámpírok nem romantikáznak

-

Guillermo del Toro világéletében nagyon értett ahhoz, hogy hangulatosan rémissze halálra az embereket, ezért is kissé érthetetlen, hogy például a Tűzgyűrűt miért vállalta el pár éve, de várjuk ki a végét, mert van amiben ehhez is hasonlít, új saját képregényén alapuló sorozata…

T

Szóval a Faun labirintusa, az Árvaház, az Ördöggerinc, vagy éppen a Mimic alkotója ezúttal a vámpírok világába kalauzol el minket, de még véletlenül sem úgy, ahogy azt az elmúlt tíz évben ránk erőltették a tévében vagy éppen a moziban.

A The Strain vérszopó vámpírjai, a sorozat hangulata (itt a hasonlóság: A The Strain a Tűzgyűrűhöz hasonlóan végig este és éjszaka – vagyis sötétben – játszódik), atmoszférája, karakterei már 40 perc alatt helyet foglalnak a tudatunkban, kár hogy éppen a főszereplő lóg ki kissé ebből az átlagon felüliségből.

Az is látszik, hogy del Toro előszeretettel merít korábbi munkásságából, vagy ha nem így van, akkor nem kicsit vonzza a világháborús történelem, hiszen ezúttal is kapunk olyan szálat, ami közvetlenül a világháborúk utáni időszakra tekintenek vissza és talán éppen ez az a momentum, ami miatt nem csak, hogy jónak, de átlagon felülinek tekinthető a pilot, hiszen ezzel még egy jó adag misztikumot sikerült a történethez adni.

Strain_Heart_15

Amiben alapból is volt jócskán. Hiszen a pilot középpontjában egy repülőgép és annak utasai álltak, akikkel valami furcsa dolog történt a levegőben. Pontosabban három utas és a pilóta kivételével senki sem élte túl a Berlinből New Yorkba tartó utazást, a haláluk oka pedig előre ismeretlen.

Az USA minden három és négybetűs szerve kiérkezik a helyszínre, élükön a járványüggyel, akik hamar rájönnek, hogy az utastérnél is furább dolgok vannak a poggyásztérben. Mondjuk egy kézzel faragott, földdel felszórt koporsó, amit belülről lehet kinyitni…

Del Toro majd egy évszázados misztikumot teremtett, titkos társaságokkal, csápos vámpírokkal, élőhalottakkal és olyan atmoszférával, amit mozifilm nem tudott megteremteni ebben a műfajban az elmúlt 1-2 évtizedben, szóval a folytatással szembeni várakozási faktor a toronymagasnál is magasabb.

10/10

Kapcsolódó

Ratched – Félelmetesen jó előzetest kapott a Száll a kakukk fészkére előzménysorozata

Megérdemled, hogy valaki könyörületet mutasson feléd. Nézd meg a világ egyik legikonikusabb karakterének, Ratched nővérnek az eredettörténetét az Amerikai Horror Story alkotóitól.

Ezeket a sorozatokat nézd, ha érdekelnek a vírusok

A koronavírusnak köszönhetően egyre keresettebb címek a vírusokkal és járványokkal foglalkozó fikciók. De mi az amit tényleg érdemes megnézni?

Eladó Lego horrorfigurák

A lenti képen látható Lego-kompatibilis figurák eladóak. A figurák nagyjából 4 centiméteresek, mindegyik talpazaton van és össze vannak rakva. ...

A THE ROMANOFFS-ra is érdemes lesz odafigyelni

Valamivel több mint egy hónap múlva egészen különleges antológia-sorozat jön az Amazonra.

Most a címlapon

Megérkezett A nomádok földje szinkronos előzetese

A számos díjat elnyert, Oscar-esélyes film, a Frances McDormand főszereplésével készül A nomádok földje a magyar mozikba is látható lesz.

Ben Affleck kidobta a kukába Ana De Armas posztereit

Ben Affleck és Ana de Armas szakításától hangos Hollywood, meg a brit bulvársajtó.

A Bridgerton család főszereplője hajnalban kelt, hogy a szexjelenetekre rágyúrjon

Rege-Jean Page a Netflix médiabirodalom legújabb sztárja, aki eléggé megdobogtatta a női nézők szívét A Bridgerton család címet viselő sorozatban.

A Hírstart ajánlata

Jöhet a következő?Neked ajánljuk
Ez is érdekelhet