Hír és közéleti magazin
Picture shows: Generic image from series 3.

Amit – talán – nem tudtál a Sötét Árvákról

5 érdekes tény a népszerű kanadai sci-fi főszereplőiről

Új részekkel örvendezteti meg a rajongókat az RTL Spike-on futó, itthon is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Sötét árvák (Orphan Black). Ennek apropóján összegyűjtöttük a sorozat legérdekesebb kulisszatitkait, valamint a színészek legfurább szokásait.

Új részekkel örvendezteti meg a rajongókat az RTL Spike-on futó, itthon is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Sötét árvák (Orphan Black). Ennek apropóján összegyűjtöttük a sorozat legérdekesebb kulisszatitkait, valamint a színészek legfurább szokásait.

ORPHAN BLACK Series 1A 2013 óta futó kanadai sci-fi széria futurisztikus világában Sarah Manning életét követhetjük nyomon, aki miután szemtanúja lesz egy rá megszólalásig hasonlító nő öngyilkosságának, felveszi az elhunyt személyazonosságát, majd kiüríti a bankszámláját. Csakhogy a főhős élete ezzel nem vesz pozitív fordulatot, hiszen lassan rádöbben: egy klón csupán, ráadásul rajta kívül sok, rá megszólalásig hasonlító, genetikailag azonos egyed létezik a Földön, akiket valaki megpróbál egyenként megölni.

A sorozat zsenialitása mögött a Sarah-t alakító Tatiana Maslany kivételes színészi képességei állnak, ugyanis a 31 esztendős kanadai színésznő évadonként egyszerre több karaktert alakít. Tehetségét bizonyítja, hogy élethűen formálja meg a francia, brit, amerikai, olasz, valamint ukrán anyanyelvű hasonmásokat. A megfeszített színészi munka eléggé kimeríti a szépséget, aki legszívesebben hamburgerrel gyűjt energiát a forgatásokra. Éppen ezért kissé meglepő, hogy egy interjújában elárulta: ha döntenie kéne, hogy milyen élettelen tárggyá változzon, egyértelműen a fánkot választaná.

A produkció sikerén felbuzdulva 2015-ben képregény is készült a történetből, amely rengeteg olyan kalandot és sztorit mesél el, amelyek kerekebbé teszik a Sötét Árvák sztoriját. Ez leginkább a magukat Clone Clubra keresztelt rajongók számára volt igazi csemege. Külön érdekesség, hogy az egyenlőség nevében a leszbikus fanok nemrégiben megalapították a saját csapatukat, a Clonesbianst.

Tatiana Maslany egyik karaktere egy feleség, akinek a férjét Kristian Bruun játssza. Pár éve az egyik Comic-Con alkalmával elárulták, ahhoz, hogy hitelesen alakíthassák a házaspárt, szoros barátságot kellett kialakítaniuk, így gyakorta rendeztek féktelen bulikat a forgatási helyszíneken. Egy alkalommal, a parti hevében lenyúlták a rendező bluetooth hangszóróját, hogy legyen miről zenét hallgatniuk.

A színészek nemcsak lazulásképp hallgatnak zenét, Tatiana például a saját speciális lejátszási listájának köszönhetően lényegül át a következő karakterré. A Felix Dawkins szerepében brillírozó Jordan Gavaris is hasonlóképp hangolódik, ám a pletykákkal ellentétben neki nem Madonna és Britney Spears dalok segítenek, ugyanis egy interjújában bevallotta, hogy Goldfrappot vagy klasszikus rockot hallgat.

A Mark Rollinst megformáló Ari Millen született parfümmániás. Imád új illatokat felfedezni, odahaza pedig folyton új polcokat kell felszerelnie, hogy legyen hova raknia a gyűjteményét.

Január 20-án, 22.00-tól új részekkel jelentkezik a Sötét Árvák az RTL Spike-on!