Hír és közéleti magazin

Animált Hunor és Magor kergeti a csodaszarvast a Tömény történelemben

Hunyadi László története és a csodaszarvas legendája kap alkoholos színezetet a Comedy Centralon futó Tömény történelem hetedik epizódjában. Ma este Lakatos Márk stylist és Lakatos László humorista emeli poharát, hogy minden szabatosság nélkül újragondolja a magyarok történelmét. Külön meglepetés is várja a nézőket, hiszen a mitikus vezérállat, valamint a hun-magyar mondakör főhősei animációs formában jelennek meg a képernyőn.

Lakatos László, a Magyarország, szereplek! standup tehetségkutatóban feltűnt humorista úgy írta át Hunyadi László lefejezését, hogy jobb, ha az iskolapadot koptató nebulók nem az ő előadásából tanulják meg históriánk eme emlékezetes momentumát. A kamerák kereszttüzében magyarázó hősünk ugyanis néhány felest legurítva arra az elgondolásra jutott, hogy Hunyadi kivégzésének háttérében nem mások álltak, mint a vagyonára féltékeny, kapzsi nemesek. A nagydumás Lakatos Laci története szerint miközben az előkelőségeket majd megöli a sárga irigység, addig Hunyadi eladásra kínálja nándorfehérvári birtokát. A komoly érdeklődők között van Cillei Ulrik, akinek bár kétségkívül tetszik a déli fekvésű tartomány, szeretne egy keveset karcsúsítani az áron, így nem átallja az ingatlan adottságai mellett magát Hunyadit is sértegetni. A fejét vesztő bán hevességét kihasználva az ellenségei koholt vádakkal támadnak a kecsegtető vagyon gazdájára. Jön a bitófa, egy másnapos hóhér, illetve a nagy igazság, amelyen még maga Hunyadi is megdöbben.

Ezen az estén Lakatos Márk képzeletbeli próbafülkéjében a csodaszarvas mondája kap új köntöst. A mese egészen Hunor és Magor gyermekkoráig nyúlik vissza. Mikor a szülők már megelégelik a két pezsgővérű fiatal szórakozottságát, és, hogy naphosszat csak a bulin jár az eszük, a Táltost keresik fel nevelési tanácsokért. Ezután kerül képbe a szivárvány színeiben tündöklő csodaszarvas, amely − némi jutalomért cserébe − kezelésbe veszi a neveletlen ifjakat. Mondanunk sem kell, hogy partikellékekből és óriási hazai fesztiválok felemlegetéséből sem szenvedünk hiányt.

„Nagyon jól éreztem magam a forgatáson. A Spáh testvérekkel különösen szeretek dolgozni, mert régi jó barátok vagyunk, és szeretem, amit csinálnak. Másrészt pedig azt gondolom, hogy egy iszogatással töltött vicces történet elmesélése – amit az ember egyébként is sűrűn gyakorol a barátai társaságában – az egyik legkellemesebb teljesítendő feladat” – árulta el a stylist, aki szerint valódi csemege lesz a rendhagyóan animációként megelevenített sztori.

Az új epizód ma este 22.00 órakor, a Comedy Central műsorán.