Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra

Ezt a fiatal színésznőt nézték ki a MAD MAX: FURIOSA főszerepére

Anya Taylor-Joy lehet a fiatal Furiosa.

A független filmekben utazó Anya Taylor-Joy szépen lassan beteszi a lábát a blockbuster-világba.

Bár a múlt héten még arról szóltak a hírek, hogy a Megszállottak viadala bérgyilkosnője, Jodie Comer lehet az új Furiosa a készülő Mad Max spin-offban, úgy néz ki George Miller már új színésznőt nézett ki Charlize Theron fiatalkori énjének eljátszására.

Anya Taylor-Joy olyan kisebb költségvetésű, de egyáltalán nem rossz filmekben mutatkozott be a nagyközönségnek, mint A boszorkány vagy a Morgan, miközben szerepelt az Atlantis-sorozatban is. Láthattuk M. Night Shayamalan Széttörve és Üveg című filmjében is, de 2017-ben bemutatott Menedékben is kiváló alakítást nyújtott. Idén már több jelentős szerepet is magáénak tudhat: felbukkant a Birmingham bandája sorozatban, ő alakított Marie Curie lányát a Radioactive-ben, de ő a főszereplője az Emma. című Jane Austen adaptációnak is.

Már leforgatta az X-Men univerzumát képező Új mutánsokat, ahogy a Last Night in Soho címet viselő horrort is, ami az idei év egyik legjobban várt filmes projektje.

A még mindig csak 24 éves színésznő lesz a főszereplője az idén érkező The Queen’s Gambit című minisorozatnak, de szerepel A boszorkányt is rendező Robert Eggers következő filmjében, a 10. századi vikingekről szóló The Northmanben is.

A Mad Max: Furiosat készítő George Miller állítólag nagy rajongója a színésznőnek, sőt egy rögtönzött meghallgatást is tartottak már Skype-on keresztül.

Bárhogy is lesz, nincs kétségünk afelől, hogy a színésznő elvinne a hátán egy ilyen komoly címet – bár Jodie Comert sem féltettük a dologtól.

A Mad Max: Furiosa forgatása leghamarabb 2021-ben kezdődhet el.

Ez is érdekelhet:
<