Hír és közéleti magazin

Át kell írni a Star Wars 8. forgatókönyvét


Bár az elmúlt hetekben többször is agyondicsérték a Star Wars 8. forgatókönyvét, úgy tűnik mégsem teljesen elégedettek vele.

star-wars-7-force-awakens-reshoots

Pár napja a Finnt alakító John Boyega nyilatkozta azt, hogy a Star Wars 8. forgatókönyve sokkal sötétebb, mint az Ébredő Erő-é volt, előtte pedig Abrams vallotta be, hogy a forgatóköny elolvasása után már bánja, hogy nem ő rendezi meg a filmet. Bár Rian Johnson rendező már hozzálátott a film forgatásához (az írországi Akellig Michael szigetén, ahol az Ébredő Erő utolsó jeleneteit is felvették), úgy tűnik elég komolyan bele kell nyúlni a forgatókönyvbe, így a forgatási munkálatok akár egy hónapra is leállhatnak.

“Múlt héten említettünk két nevet: Bel Powely és Gina Rodriguez. Most hallottam, hogy Ginának nem sikerült. Azt mondták nekem, hogy az Episode VIII-at odébb tolták kb egy hónappal. Rian Johnson újra átírja a forgatókönyvet, és úgy hallottam, egy ázsiai színésznő kapta meg a szerepet, amiért Gina és Bel is indult. Korábban két új fiatal női szereplőről beszéltek, de az átírással kisebbre veszik a szerepeket. Azt akarják, hogy jobban megismerhessük azokat a karaktereket, amelyek már megvannak. Magyarán az újraírásnál leszűkítik az új szerepeket, hogy több idejük maradjon Rey, Poe, és a többiek számára.? – írja a Meet the Movie Press.

Belsős infók szerint az alkotók választása azért esett egy ázsiai színésznőre, mert keveslik az onnan befolyt pénzt és azt gondolják – mivel Kína az USA után a második legnagyobb mozis piac -, hogy egy ázsiai színész szerepeltetésével sokkal több pénzt kaszálhatnak a kontinensen.