Átverés terjed a Netflix nevében

Csalók élnek vissza a Netflix nevével: kamu e-mailekkel próbálják kicsalni a felhasználók adatait. A szolgáltató leszögezi: ők sem e-mailen, sem SMS-ben nem kérnek személyes, vagy banki adatokat.

Kamu e-mailekkel próbálják kicsalni a Netflix felhasználók adatait. A 24.hu szúrta ki az újabb adathalász akciót: az emailben arra hivatkozva kérik el a felhasználó banki adatait, hogy az előfizetést nem sikerült automatikusan meghosszabbítani. A streaming-szolgáltató pedig azt közölte a honlapján, hogy ők

soha nem kérik a felhasználók adatait sem e-mailen, sem SMS-ben. Illetve azt sem, hogy külső webhelyről jelentkezzünk be.

“Ha az e-mail vagy a szöveges üzenet általad nem ismert URL-re irányító linket tartalmaz, ne koppints vagy kattints rá. Ha már megtetted, ne adj meg semmilyen információt a megnyitott weboldalon” – hívta fel a figyelmet a Netflix.

Azoknak is leírták a teendőit, akik már bedőltek a csalóknak:

Változtasd meg a Netflix jelszavadat egy új, erős és egyedi jelszóra, amit csak a Netflixnél használsz.
Módosítsd a jelszavadat az összes olyan weboldalon, amelynél ugyanezt az e-mail-címet és jelszót használtad.

Amennyiben megadtál fizetési információt, vedd fel a kapcsolatot a pénzintézeteddel, mert lehetséges, hogy az információ illetéktelen kezekbe került.

A fenti lépéseket követve továbbítsd a csalók üzenetét a phishing@netflix.com címre, hogy a cég is megtehesse a szükséges lépéseket.

Ha pedig engedély nélkül módosították a fiókodhoz tartozó e-mail címet, akkor is vedd fel a kapcsolatot szolgáltatóval, segítenek megoldani a problémát.