Hír és közéleti magazin

AXN Black / AXN White – Végre érdekesek lesznek az AXN kistesói

Október elsejétől AXN WHITE és AXN BLACK néven teljesen megújul az AXN Sci-Fi és az AXN Crime, ahol a fekete az erő, a bátorság és a hősök színe, míg a fehér titkokat, cselszövést és krimit jelent.

Egyre több platformon, egyre több tartalommal szólítja meg a magyar nézőket a Sony Pictures Television (SPT) Networks ? hangzott el a vállalat őszi sajtótájékoztatóján. Az AXN televíziós sikercsatorna, valamint az AXN NOW és az AXN Player VOD típusú szolgáltatások mellett október elsejétől AXN WHITE és AXN BLACK néven teljesen megújul az AXN Sci-Fi és az AXN Crime, ahol a fekete az erő, a bátorság és a hősök színe, míg a fehér titkokat, cselszövést és krimit jelent.

AXN Black White

Újragondolta teljes magyarországi csatorna-portfólióját a Sony Pictures Televison (SPT) Networks annak érdekében, hogy a legerősebb színeket képviselje a hazai kábeltelevíziós palettán ? derült ki az SPT Networks őszi sajtótájékoztatóján, melyet John Rossiter közép-európai ügyvezető igazgató és Kis-Bocz Éva a régió programigazgatója tartott tegnap délután Budapesten. Az ikonikus vörös AXN film- és sorozatcsatornát október elsejétől az elsősorban nőknek szóló AXN WHITE és a férfiakat megszólító AXN BLACK erősíti. Figyelembe véve, hogy az AXN nézettsége 2011 óta több mint 50%-kal növekedett (SHR%) és így 2013-ban folyamatosan a legnézettebb 5 hazai kábelcsatorna között szerepel,* az SPTN okkal bízik benne, hogy az új televíziók a magyarországi jelenlét további erősödését hozzák.

Az SPT Networks az AXN WHITE és az AXN BLACK magyarországi elindításával reagál az európai médiapiac kihívására, amely szerint a nézők egyre speciálisabb és intenzívebb, drámai és misztikus elemekben bővelkedő tartalmakat igényelnek. Az új csatornák koncentrált, tematikus kínálatával Magyarország szinkronba kerül az európai trendekkel.

A két új tematikus csatorna az AXN Crime-ot és AXN Sci-Fi-t váltja, ám megőrzi a csatornák kiemelt műfajának legjobb tartalmait. Az AXN WHITE esetében a borzongató bűnügyi sorozatok mellé vad vágyakat és bonyolult cselszövéseket felfedő, átélhető emberi történetek társulnak majd. Az AXN BLACK a jól ismert sci-fi világ mellett olyan mitikus vagy éppen hétköznapi hősök történeteit mutatja be, akik segítenek felfedezni a bennünk rejlő kalandvágyat, bátorságot és határozottságot.

Az AXN WHITE és az AXN BLACK két prémium sorozatából kaphatnak ízelítőt a nézők az AXN tévécsatornán 2013. szeptember 29-én, vasárnap, amikor 21.00 órakor premierre kerül Az Ügyféllista (The Client List, AXN WHITE) és 22.00 órakor a Spartacus: Vér és Homok (Spartacus: Blood and Sand, AXN BLACK) első része.

Ezen felül az SPTN rendhagyó együttműködést kezdeményezett a hazai kábeloperátorokkal: a megújult csatornák októberben ingyenesen elérhetők több szolgáltató kínálatában.