Filmek, sorozatok, tévéműsorok és sztárhírek

Az állam szerint ezek a műsorok emelték a televíziózás színvonalát 2014-ben

Nagyrészt jobboldali tévéknek és rádióknak adtak át díjakat kedd este a Várkert Bazárban. Nyert a Kossuth rádió több műsora és a Hír Tv, különdíjas az Echo Tv és a Lánchíd Rádió. Bochkor Gábor is kapott egy közönségdíja

Átadták a Rádiós Korrektúra és a Kamera Korrektúra díjakat a Média Korrektúra Konferencia keretében kedd este Budapesten, a Várkert Bazárban.

A hír, hírháttér és sport kategóriában a Hír Tv beszámolója lett az első az internetadó elleni tüntetésről, a kulturális és tudományos ismeretterjesztő kategóriában pedig a Spektrumon leadott Brutális fizika című műsor. A szórakoztató és zenei tévéműsorok közül a TV2 Sztárban sztár döntőjét találták a legjobbnak, a tévéfilmek és tévéjátékok közül a Megafilm alkotása, A galamb papné lett az első.

Különdíjat az Echo Tv kapott.

A konferencia ügynökségének tájékoztatása szerint a Rádiós Korrektúra versenyben a tényfeltáró, oknyomozó, riport kategóriában a Nem félek című műsor nyert, amely a Kossuth rádióban volt hallható. Az információs hírmagazinok közül a szintén a Kossuthon futó G7 gazdasági magazin lett az első, a kulturális magazinok között a Petőfi rádió műsora, a Kultúrfitnesz – Személyes ügy adását találta a legjobbnak a szakmai zsűri a legjobbnak.

A hangjátékok között Kertész Imre Sorstalanság művének Kossuth rádióban elhangzott feldolgozása nyert. A portré és közösségek bemutatása kategóriában a 89,5 Music FM Délutáni Road Show-jának Dominik bakancslistája című részét találták a legjobbnak. A szórakoztató reggeli rádiós műsorok között a 99,4 Sunshine FM “Keltetője” lett az első.

A rádiós arculat és promóció kategóriában a Juventus Rádió Juventus 25 kampányát találták a legjobbnak. A közönségdíjas Bochkor Gábor, valamint a 89,5 Music FM lett, és különdíjat kapott a Lánchíd Rádió.

A tájékoztatás szerint a televíziós Kamera Korrektúra versenyen a portré kategóriában a Szerelmes földrajz című alkotás nyert, amelyet a Dunán sugároztak. A dokumentumfilmek közül az Art Vision Stúdió Határúton című munkáját találta a legjobbnak a zsűri.

A kiírók szerint a verseny célja a színvonalas televíziózás népszerűsítése és elismertetése mind szélesebb körben.

<