Az Állítólag és a Ne próbáld ki otthon is folytatódik

Új részekkel és kivizsgálásra váró mítoszokkal tér vissza az Állítólag? a Discovery Channel műsorán. Tényleg olyan könnyű autóval kétkerekezni? Lehet repülőgép szárnyain állva teniszezni? ? a novemberi epizódokban a hollywoodi filmek autós mutatványait és a tévéreklámok valóságtól elrugaszkodott jeleneteit vetik próba alá a műsorvezetők.

Állítólag 9 évad

Több mint tíz éve kezdte meg tanulságos és szórakoztató hadjáratát a hiedelmekkel szemben Adam Savage és Jamie Hyneman a Discovery Channel műsorán. Az Álllítólag?-ban részenként két-három kiválasztott legendát járnak körül a műsor házigazdái, rengeteg kísérlettel, sokszor Duct Tape-pel és időnként robbantásokkal is. A sorozatban kivizsgált mítoszokat kvízjátékos formában is megismerhetjük a már több mint száz kivizsgált városi legendát tartalmazó Mitoszirtók oldalon.

A nyár óta délelőtt futó műsort a nézők kérésére ismét főműsoridőben, új epizódokkal vetíti a csatorna. Az új részekben sok más mellett a hollywoodi filmek és a reklámok mítoszai, az otthonainkban leselkedő veszélyek és a vonzás szabályai is tesztelés alá kerülnek. Az első új epizód a hollywoodi filmek három autós mutatványát vonja kérdőre: a hosszú küzdelemmel járó útról leszorítást, a kétkerekezést és a Wanted című filmben látható mutatványt, amiben az egyik autó a másikat rámpaként használva repül a levegőbe, miközben mindkét autó sértetlen marad. Autókból, ütközésekből és barkácsolásból nem lesz hiány! Egy héttel később a reklámok furcsa jeleneteit keltik életre a mítoszirtók: előbb egy repülőgép szárnyain állva próbálnak teniszezni, majd harminc méteres kötélugrással próbálnak vízen úszó almát szájjal elkapni.

Ne próbáld ki otthon

Az Állítólag? után a Ne próbáld ki otthon! következik vadonatúj harmadik évadával. A sorozat a világ húsz legjobb házilag végrehajtott Youtube-os mutatványát és kísérletét elemzi egy-egy tudományos témában. A műsorba a legokosabb, legviccesebb, legmerészebb vagy legbizarrabb videók kerültek be, és a meghívott szakértők lépésről lépésre elmagyarázzák, hogy a biológia, fizika vagy kémia milyen törvényei teszik lehetővé a látottakat. A harmadik évadban olyan talányos produkciók szerepelnek, mint a 20 percet lélegzetvétel nélkül bíró brazil férfi, az egykerekű motor Amerikából, a felnőtt embert is elbíró minihelikopter és a saját építésű rakétacsizmájával repülő finn férfi.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés

Most a címlapon

Liv Tyler szilveszterkor kapta kézhez pozitív koronavírus-tesztjét

Liv Tyler is elkapta a koronavírust, a tapasztalatait egy Instagram-bejegyzésben osztotta meg.

Én nyerem meg a játékot, mondta VV Renátó, majd kiesett a ValóVilág 10-ből

Történelmi vereséget szenvedett VV Renátó a ValóVilág 10. évadában.

Ethan Hawke Magyarországon forgathat Marvel-sorozatot

Ethan Hawke is benne lesz a Disney+ készülő sorozatában, a Moon Knight-ban, vagyis a Holdlovagban.

Hirdetés

Hírstart