Az Amazon sorozatot készít a HALÁLHAJÓ alapján

-

Paul W.S. Anderson mielőtt teljesen belevetette magát a Resident Evil – Kaptár univerzumba, még 1997-ben – Philip Eisner forgatókönyve alapján – megrendezte az Event Horizon (magyar keresztségben Halálhajó) címet viselő horrort, amelyben többek közt Laurence Fishburne, Sam Neill, Kathleen Quinlan és Jason Isaacs igyekezett túlélni a címadó űrhajó fedélzetén.

A Halálhajó története szerint 2047-et írunk, amikor az Event Horizon nevű felderítő űrhajó, mely évekkel korábban nyomtalanul eltűnt, most sugározni kezd az űrből. A jel irányába egy másik űrhajó és annak legénysége indul, a küldetésük pedig megtalálni és megmenteni a legmagasabb fokú technikával készült űrhajót, amely egy kísérleti gravitációs meghajtó tesztelése közben tűnt el és amely képes egy mesterséges fekete lyukat létrehozni. Azonban amit találnak, az a legmagasabb fokú csillagközi rettegés. Amit pedig meg kell menteniük, az a saját életük, mert valaki – vagy valami – be akarja őket csalogatni az elképzelhetetlen borzalom dimenziójába.

A bemutatásakor megosztó, két évtized alatt azonban bőven kultfilmmé váló Halálhajóból most az Amazon a Paramount Television-nel együttműködve fejleszt sorozatot – állítja a Variety. Az Event Horizon sorozat elkészítését ráadásul az egyik legtehetségesebb feltörekvő horror-direktorra, Adam Wingardra bízták. Wingard a You’re Next horrorral és a V/H/S antológiával szerzett magának hírnevet, majd megrendezte a The Guest thrillert és az Ideglelés 3. részét is, de ő készített élőszereplős filmet a Halállistából a Netflixnek. Jelen állás szerint ő készítheti el a Godzilla vs. Kong című filmet, de ő készíti el az egyik legjobb koreai film, az I Saw the Devil adaptációját is.

Kapcsolódó

2021 legjobban várt új sorozatai – TOP 25

Sorozatot néznél, de nem tudod melyikbe kezdj bele? Összeszedtük 2021 legérdekesebb és legjobb sorozatait.

Az Amazon mutatja be a Tomorrow War című akció-scifit

Az Amazon 200 millió dollárért megvásárolhatja a Paramount és Skydance közös akciófilmjét, a Chris Pratt (Jurassic World) főszereplésével készült Tomorrow War-t, írja a Collider.

Most a címlapon

Superman & Lois sorozat: ahogy eddig nem láthattuk Supermant

Dolgozó apa. Családi vállalkozó. Szuperhős.

Egy kattintással előhozhatod a kedvenc Netflix-műfajod

A Netflix helyett te magad is eldöntheted mit akarsz nézni. Mutatjuk hogyan tudod teljesen legálisan meghekkelni a Netflixed.

Tóth Andinak elvette a sztárság a gyerekkorát

Tóth Andi a napokban ünnepelte a 22. születésnapját, amely kapcsán a 15 éves önmagára is visszaemlékezett.

A Hírstart ajánlata