Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra

Az Amazon sorozatot készít a HALÁLHAJÓ alapján

Az űrőrületet egy őrülten jó horrorrendező készíti majd el.

Paul W.S. Anderson mielőtt teljesen belevetette magát a Resident Evil – Kaptár univerzumba, még 1997-ben – Philip Eisner forgatókönyve alapján – megrendezte az Event Horizon (magyar keresztségben Halálhajó) címet viselő horrort, amelyben többek közt Laurence Fishburne, Sam Neill, Kathleen Quinlan és Jason Isaacs igyekezett túlélni a címadó űrhajó fedélzetén.

A Halálhajó története szerint 2047-et írunk, amikor az Event Horizon nevű felderítő űrhajó, mely évekkel korábban nyomtalanul eltűnt, most sugározni kezd az űrből. A jel irányába egy másik űrhajó és annak legénysége indul, a küldetésük pedig megtalálni és megmenteni a legmagasabb fokú technikával készült űrhajót, amely egy kísérleti gravitációs meghajtó tesztelése közben tűnt el és amely képes egy mesterséges fekete lyukat létrehozni. Azonban amit találnak, az a legmagasabb fokú csillagközi rettegés. Amit pedig meg kell menteniük, az a saját életük, mert valaki – vagy valami – be akarja őket csalogatni az elképzelhetetlen borzalom dimenziójába.

A bemutatásakor megosztó, két évtized alatt azonban bőven kultfilmmé váló Halálhajóból most az Amazon a Paramount Television-nel együttműködve fejleszt sorozatot – állítja a Variety. Az Event Horizon sorozat elkészítését ráadásul az egyik legtehetségesebb feltörekvő horror-direktorra, Adam Wingardra bízták. Wingard a You’re Next horrorral és a V/H/S antológiával szerzett magának hírnevet, majd megrendezte a The Guest thrillert és az Ideglelés 3. részét is, de ő készített élőszereplős filmet a Halállistából a Netflixnek. Jelen állás szerint ő készítheti el a Godzilla vs. Kong című filmet, de ő készíti el az egyik legjobb koreai film, az I Saw the Devil adaptációját is.

Ne maradj le a friss hírekről, ide kattintva kövess minket a Facebookon vagy csatlakozz a Filmsor Light csoporthoz, ahol te is elmondhatod a véleményed!
Ez is érdekelhet:
<