Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra

Az Anonymous szerint a TikTok a kínai kormány kémje

A híres hackercsoport, az Anonymous szerint a TikTok egy jól marketingelt vírusapp, amit valójában a kínai állam használ információgyűjtésre.

Több kiberbiztonsági szakember is óva intette már a felhasználókat a TikTok használatól, mivel meg vannak róla győződve, hogy az appal több probléma is van. E kritizálókhoz tartozik mostantól a híres hackercsoport, az Anonymous is.

A névtelenségbe burkolózó hackercsoport az amerikai Forbes által is idézett üzenetében arra biztatta a felhasználókat, hogy töröljék eszközeikről a kínai szoftvert, mert az szerintük veszélyes, és egy olyan csatornáról van szó, ahonnan adatokat szivattyúz ki a kínai állam. Az Anonymous figyelmeztetésében arról is írt, hogy ha a felhasználók ismernek olyat, aki rajta van a TikTokon, kérjék meg rá, hogy törölje az appot és ne is rakja vissza többet.

A ByteDance tulajdonában álló szoftvert India nemrég nemzetbiztonsági veszélynek minősítette, és 59, ugyancsak kínai alkalmazással együtt tiltólistára rakta. Az indiai informatikusok felhívásukban azt írták: a TikTok szerintük engedély nélkül továbbít személyes adatokat. Az appot azt követően tiltották be az országban, hogy az illetékes minisztériumhoz több panasz is érkezett.

Ne maradj le a friss hírekről, ide kattintva kövess minket a Facebookon vagy csatlakozz a Filmsor Light csoporthoz, ahol te is elmondhatod a véleményed!
Forrás HVG
Ez is érdekelhet:
<