AZ APÁCA – Egyedi darab lesz a Démonok között következő spin-offja

A Démonok között filmek rajongóinak remek hír, hogy a sorozat 3. része mellett két spin-off, a The Crooked Man és Az apáca (The Nun) munkálatai is gőzerővel zajlanak, különösen utóbbi az, ami elég nagy figyelmet kap mostanában, tekintve, hogy jövő júliusban érkezik.

A projektről az AZ és Annabelle-filmek forgatókönyvét is jegyző Gary Dauberman ejtett néhány szót.

James Wan külön kiemelte, hogy azt akarja, minden egyes film az univerzumon belül rendelkezzen a saját egyéni hangjával, és ne csak egy újabb változata legyen mindannak, amit korábban már ezerszer láttunk. Úgy gondolom, hogy Az apáca ebben jeleskedni fog. A helyszín kiválasztásánál tudtuk, hogy Romániának kell lennie, mert megkövetelte a történet, ráadásul elképesztően jól ki lehet használni egy olyan vidéket, mint Erdély. Ott vannak a hatalmas keresztek, a régi sírok, a köd, a hátborzongató atmoszféra, az egész hihetetlenül nyomasztó. Sokat beszéltünk a Hammer stúdió filmjeiről (Frankenstein átka, Drakula stb.), mint ihletforrásról, az azokban látható hangulatot próbáljuk megidézni, és ezzel eltávolodni a fő filmek stílusától.

A filmet a The Hallow-t is készítő Corin Hardy rendezi majd, James Wan csak producerként van jelen, de a főbb szerepekben olyan színészek tűnnek majd fel, mint Demian Bichir, Taissa Farmiga vagy Charlotte Hope.

Szólj hozzá