Hír és közéleti magazin

Az egyik Marvel-színész szerint a Fekete Párduc a valaha volt legrasszistább film

Anthony Mackie jelenleg A Sólyom és A tél katonája sorozaton dolgozik a Marvellel, de ettől még nem rejtette véka alá a véleményét.

A Variety Actors on Actors legutóbbi adásának egyik vendége a Marvel-univerzumban Sólyomot alakító Anthony Mackie volt, aki elég meredek dolgokat mondott, bár van igazság az észrevételeiben.

Anthony Mackie beszélgetőpartnere a jelenleg a Snowpiercer sorozatban látható Daveed Diggs volt és a két színesbőrű színész beszélgetése során természetesen előkerült témaként a George Floyd-ügy, amelynek kapcsán Mackie is megosztotta a gondolatait.

Majd ha végre bemutatják A Sólyom és a Tél Katonáját, abban én leszek a főszereplő… Megvan a hatalmunk és a képességünk ahhoz, hogy feltegyünk bizonyos kérdéseket. Nagyon zavart engem, amikor a 7 Marvel-filmen dolgoztam, hogy a producerektől a rendezőkön és a kaszkadőrökön át a jelmeztervezőkig mindenki fehér volt… És akkor jött a Fekete Párduc esete a fekete rendezővel, producerrel, jelmeztervezővel, kaszkadőrrel… Úgy gondolom, hogy ez a film a legrasszistább… Ha feketéket csak egy fekete szereplőkről szóló filmben alkalmazol, akkor nem az az üzenet, hogy ők nem elég jók ahhoz, hogy egy többségében fehér színészekkel készült filmben is szerepeljenek? Inkább kérjék fel mindig a legjobb embert a feladatra!