Filmek, sorozatok, kultúra

Az elmeorvos címen érkezik a The Alienist a Netflixre

Hamarosan új évadával tér vissza a The Alienist, amely már a Netflixen is magyar címet kapott. Ezúttal egy csecsemőket gyilkoló sorozatgyilkos nyomába erednek Caleb Carr hősei.

Laszlo Kreizler A halál angyala regény főhőse 2018-ban tűnt fel a TNT televíziós csatornán. A második évadban már a Netflix is beszállt, a bűzözők elméjét kutató sorozat ezúttal pedig A sötétség angyala című regényt fogja feldolgozni és immár Az elmeorvos címmel érkezik a magyar Netflix-felületre is.

Alig ​egy év telt el Laszlo Kreizler első, sikeres nyomozása óta. Manhattan még nagyobb lett, még modernebb, még izgalmasabb – és még veszélyesebb. Egy napon riasztják a rendőrséget, hogy elrabolták a spanyol nagykövetség egyik munkatársának 14 hónapos kislányát. Rosszabb időpontban nem is történhetett volna a bűntett, hiszen az Egyesült Államok és a Spanyol Birodalom közti kapcsolat végleg elmérgesedett.

Hamarosan kiderül, hogy a kislányt nem politikai céllal rabolták el: egy olyan asszony karmaiba jutott, aki feltételezhetően már több csecsemőt megölt. Sarah Howard (Dakota Fanning) nyomozni kezd és persze csatlakozik hozzá John Moore (Luke Evans) is, és a kor minden rendelkezésre álló nyomozati eszközét bevetik, hogy bíróság elé állíthassák az asszonyt, akinek ügyessége olyan ördögi, hogy segítségért kell fordulniuk a vonakodó Laszlo Kreizlerhez (Daniel Brühl). De könnyen előfordulhat, hogy még a nagyon elszánt kerületi ügyész és a mindent látott elmeorvos eszén is túljár a démoni asszony, aki sem könyörületet, sem kegyelmet nem ismer.

A sorozat július 26-án érkező második évadában természetesen Daniel Bürhl, Luke Evans és Dakota Fanning is visszatér, de új szereplőként Emily Barber és Gavin O’Connor is látható lesz a szériában.

Facebook
<