Filmek, sorozatok, tévéműsorok és sztárhírek

Az év legnagyobb filmes bukásai

Az idei moziév kasszasikereit már megnéztük (érdekes módon a Csillagok között volt az egyetlen olyan film, amely nem valami franchise mellékterméke), most pedig előszedünk néhány ordas nagy buktát, mert hát Hollywoodban sem mindig lehet a pénzt még több pénzre váltani.

SinCity_foto (1)

Az év egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb bukása A Sin City Dame to Kill for (Sin City – Ölni tudnál érte), hiszen a 90 millió dollárból összehozott folytatás negyven millió dollárt sem tudott összeszedni a mozikban. Mindez azért érdekes, mert az alkotók és a színészek is maradtak, ráadásul a már meglévők mellé még jó néhány ismert nevet le tudtak szerződtetni. Az első film, A bűn városa egyébként 40 millióból csinált 74 milliót, ráadásul 8,1.en áll az imdb-n, még a folytatás csak 6,7-en.

Szintén óriási csalódás volt idén az Arnold Schwarzenegger nevével fémjelzett Sabotage (Szabotázs), amit David Ayer rendezett. A tavaly télen még 2014 egyik legjobb akciófilmjének sejtett film 55 millió dollárból a harmadát sem tudta visszahozni, ugyanis mindössze 18 milliót termelt a mozikban.

Nagy várakozás előzte meg az I Frankenstein-t (Én Frankenstein) is, hiszen az Underworld és a Karib-tenger kalózainak alkotói elég népszerű témához nyúltak. Ehhez képest a film nem hozta vissza a gyártási+reklámköltségeket, hiszen 90 millió dollárból valamivel több mint hetvenmilliót (71,5) hozott a mozikban.

Szintén népszerű témának tűnt a The Legend of Hercules (Herkules legendája)… Renny Harlin filmje aztán az év egyik legnagyobb csalódása lett. Nem elég, hogy az imdb-n 4,2-n áll 35 ezer szavazat után, de a filmre fordított 80 millióból 57,6 milliót sikerült visszahoznia.

Akiva Goldsman sem aprózta el a Valentin-napra időzített Winter”s Tale (Téli mese) szereposztását. Talán ennek is köszönhetően került a film 80 millió dollárba, amiből 50-et sikerült is elbuknia mozikban, a film ugyanis mindössze 30,8 millió dollárt produkált a világ mozijaiban.

Ivan Reitman Draft Day (Újoncok napja) című filmje is szépen beleállt a földbe, tekintve hogy az amerikai focinak azért milyen misztikuma van odakint. A Kevin Costner főszereplésével készült NFL-es sportdráma 50 millióból csinált 30-at…

Tate Taylor Get on Up címet viselő, James Brown-életrajzi filmje is hasonló utat járt be. A film 55 millióból csinált 32 milliót. A kérdés persze az, hogy azon kívül, hogy Dan Aykroyd, Octavia Spencer és Viola Davis (vagyis nem is igazán A-listás színészek) is szerepel a filmben, mi a fene került ezen 55 millió dollárba?

<