Filmek, sorozatok, tévéműsorok és sztárhírek

Az HBO Max kinyírta a DC Univerzumot?

A HBO Max küszöbön álló érkezése veszélyeztetheti a szintén a Warner médiaszolgáltató alá tartozó DC Universe streaming-szolgáltatás létezését.

A DC-képregények rajongói számára ideális szolgáltatásként a DC Universe 2018-ban indult egy maréknyi eredeti műsorral, valamint egy hatalmas képregénykatalógussal.

A DC Universe olyan sikersorozatokat hozott, mint a Titans (Titánok) és a Harley Quinn animációs sorozat, de hogy nem volt minden rendben, azt már a most a The CW-n felbukkanó Swamp Thing (Mocsárlény) sorozat esete is mutatja, amit néhány nappal a premierje után töröltek a rajongók meglepetésére és kellemetlenségére. A korábban említett sorozatokon túl a DC Universe eddig csak kettőt mutatott be, ezek a Doom Patrol és a Young Justice: Outsiders (Az igazság ifjú ligája: Kívülállók), illetve a napokban érkezik a Stargirl, de ez már nem exkluzívan DC Universe tartalom lesz.

Doom Patrol sorozat

Sőt valójában sosem beszélhettünk olyan exkluzivitásról, mint amit a Disney Plus csinál, mondjuk a The Mandalorian sorozattal, amit a hazai nézők azóta sem láthattak (legálisan), hiszen a Disney nem értékesítette tovább a sorozatot, az kizárólag az eredeti platformján található meg. Ezzel szemben a Titans a Netflixen, a Doom Patrol vagy a Swamp Thing pedig a HBO Go-n elérhető nálunk is, vagyis a WarnerMedia nem idegenkedett az értékesítéstől és csak a premier volt exkluzív.

Eközben az HBO Max elindítása rohamosan közeledik, május 27-re kitűzött dátummal. A streaming-háború legújabb szolgáltatásaként a HBO Max egy több mint tízezer órás könyvtárral érkezik, amely tele van a Warner Bros és az HBO műsoraival, a DC filmes univerzumától kezdve egészen a Trónok harcáig. Vásárolt tartalmai is lesznek, kizárólagosságot szereztek például a Jóbarátok összes évadára, sőt bár késik, de még mindig jön a nagy Jóbarátok-találkozó az eredeti tagokkal. Mint az összes streaming szolgáltatás manapság, úgy az HBO Max is hoz majd eredeti tartalmakat, mint írtuk érkezik egy Justice League Dark, a Green Lantern, a The Duster és egy Ragyogás-alapú sorozat is.

WarnerMedia HBO Max DC Universe The CW

A HBO Max rengeteg olyan DC-műsort kínál, ami negatívan befolyásolhatja a DC Univerzumot. A Business Insider új jelentése szerint a DC Universe jövője bizonytalan a Warner Brosnál, mivel a Warner Digital Labs volt alkalmazottja szerint ” Most minden a HBO Max-ról szól .”

Egy másik alkalmazott azt mondja: “A DC Universe-nél dolgozó emberek többsége nem érti, hogy mit jelent a HBO Max a DC Universre nézve. Az irodában az az érzésünk, hogy a DC Universe egy-két éven belül megszűnik. Addig meg akarják tartani, de nem szeretnének költeni rá.”

A DC Universet eddig is sokszor érte az a vád, hogy nagyon sok tartalma nem rendelkezik exkluzív érzéssel, ez az HBO Max indulásával még inkább így lesz.

Kiderült mikor érkezik az HBO Max

Mint beszámoltunk róla a Doom Patrol 2. évada már nem kizárólag a DC Universen debütál, hanem az HBO Maxon is, még információink szerint a premierrel egy napon itthon, az HBO Go-n is látható lesz.

Eközben a DC Universe és a The CW is megállapodott, utóbbi műsorára tűzi ugyanis a Swamp Thing (Mocsárlény) sorozatot, amit sejtelmes módon úgy haragoztak be, mint a Swamp Thing első évada, vagyis könnyen lehet, hogy a The CW több évadban gondolkodik a már elkaszált sorozatot illetően.

Hasonlóan a The CW-re érkezik a majd itthon is (szintén az HBO Go-n) látható Stargirl sorozat is, vagyis a DC Universe teljesen lemondott az exkluzivitásról.

Az HBO Max-ra eközben olyan DC-s tartalmak érkeznek, mint a Zöld Darázs-sorozat vagy a Sötét Igazság Ligája, ami ismét csak bonyolítja a dolgokat, hiszen ezeket a tartalmakat logikus módon a DC Universe szolgáltatásban kellett volna bemutatni.

<