Az HBO Max-ra kerülhet a Pennyworth sorozat

Két évvel ezelőtt az Epix mutatta be a Pennyworth című Batman-előzménysorozatot, amely Bruce Wayne komornyikjára, a még fiatal Alfred Pennyworth-re (Jack Bannon) fókuszált.

Bár a második évadot a múlt hónapban fejezték be, a Deadline értesülései szerint a harmadik évaddal a csatornákat is átugorhatják. Az iparági pletyka szerint az HBO Max és az Epix jelenleg tárgyalásokat folytat egy olyan megállapodásról, amely életben tartaná a Pennyworth-öt és amivel a sorozat az HBO Max-ra költözne.

A jelek szerint a legnagyobb kérdés, amiben dönteni kell, az a sorozat első két évadáról szól. Ahhoz, hogy az üzlet létrejöjjön, az HBO Max a Pennyworth első két évadának jogait is kizárólagosan akarja a potenciális harmadik évad mellett. Némileg meglepő, hogy az HBO Max akarja a sorozatot, hiszen az nem kapcsolódik semmilyen meglévő Batman-filmhez vagy tévésorozathoz. Ráadásul az HBO Maxnak már készül egy spinoff-sorozat a The Batmanhez, amely Gotham rendőrségére fog koncentrálni.

Az egyébként zseniális karaktereke felvonultató Pennyworth az 1960-as években játszódik, Alfred pedig brit SAS-katonaként szerzett tapasztalatait felhasználva indít egy “biztonsági” céget. Alfred viszonylag korán találkozik a milliárdos Thomas Wayne-nel (Ben Aldridge), Bruce Wayne leendő apjával is. Alfred Thomasnak dolgozik tovább, miközben Martha Kane (Emma Paetz) is kötődik hozzá. Ebben a folytonosságban Martha a Névtelenek Ligájának ügynöke, és romantikus szempontból sokkal jobban érdeklődik Alfred Pennyworth, mint Thomas Wayne iránt.