Az HBO Max vezetője beszélt a Trónok harca dömping jövőjéről

Casey Bloys az HBO valamint az HBO Max tartalmakért felelős igazgatója arról beszélt a The Hollywood Reporter magazinnak, hogy a médiacég miként képzeli a jövőben a saját tartalmaik bővítését.

Azt már régóta tudjuk, hogy több Trónok Harca előzménysorozat van hosszú évekre előre betárazva, és a Targaryen-központú House of the Dragon spin-off már 2022-ben meg is jelenik. George R.R. Martin a Tűz és jég dala világában zajló, The Tales of Dunk and Egg, vagyis Ser Duncan (Dunk) és Aegon Targaryen (Egg) sorozatváltozata is előtérbe került, és mindezek mellett egy animációs sorozat is várható a Trónok harca misztikus világából az HBO Max-re, amiről viszont még nagyon keveset tudunk.

Írói találkozók zajlanak Harry Potter varázslóvilágában játszódó új sorozat készítéséről. Úgy tűnik, hogy az a stratégia, miszerint a nagy franchise-ok fogják megalapozni az HBO Max elkövetkező évtizedeinek építményét, ami természetesen a DC képregényvilágára is kiterjed majd.

Összességében a WarnerMedia ambiciózus tervekkel rendelkezik a legjobb és legígéretesebb címekkel kapcsolatban, bár a vállalat valószínűleg nem akarja túl gyorsan túltelíteni a nézőket ilyen grandiózus tartalmakkal.

Nem úgy közelítünk az egészhez, hogy öt műsorra van szükségünk három éven belül, hanem inkább „történeteket szeretnénk elmesélni”, mondta Bloys a THR-nek. Ennek érdekében többféle világot fejlesztettünk és azt akarom csinálni, ami szerintem a legkreatívabb. Inkább a történetekről és a showrunnerek elképzeléseiről fogunk beszélni, nem pedig arról, hogy valamilyen önkényes célpontot állítsunk a megfelelő számú műsor mellé. – összegezte az igazgató.

Bloys ezek mellett azt is megjegyezte, hogy a megfelelő számú új Trónok Harca- alapú tartalmak száma biztosan nem „nulla”, azonban nem szabad azt elvárnunk, hogy az HBO Max teljes Disney Plus-ot indítson, és bejelentsen 10 új tartalmat, ami ebben a világban játszódik.

A vezető szerint a WarnerMedia általánosságban nem azt nézi, hogy mindenképpen kezdjenek valamit a Trónok Harcával az HBO Max-en vagy a mozikban, és amikor túltelítettségét tapasztalnak, akkor igyekeznek majd némi változatosságot csempészni a felhozatalba – összegezhető Bloys nyilatkozatából, ami jó hír lehet azoknak, akik a streaming kapcsán valami változatosabb programing kínálatot szeretnének.

Az igazgató viszont nem volt hajlandó kommentálni azokat a híreket, miszerint a WarnerMedia valóban folyamatos találkozókat szervez az írókkal, hogy helyet biztosítson egy, a Harry Potter világában játszódó sorozat számára, viszont reagált a vállalat DC tulajdonságainak széthúzódó jellegére.

A WarnerMedia feltölti az HBO Max műsortárába a DC filmeket, a tervezett TV spin-off-okat, és minden olyan eredeti tartalmat, amely a DC Universe streaming szolgáltatásból származik. Továbbá a The CW folyamatosan növekvő Arrowverse,  a közelgő Max Original tartalmak, mint például a Greg Berlanti felügyeletével készülő élőszereplős Zöld lámpás (Green Lantern) sorozat vagy a J.J. Abrams készülő Justice League Dark sorozata is mind az HBO Max kínálatát fogják gazdagítani.

Kép: HBO Magyarország

Szólj hozzá