Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra
Credit: HBO

Az HBO nyitott a CSERNOBIL folytatására

Ha a sorozat alkotója valamilyen formában folytatni szeretné, akkor nyitott ajtókat dönget.

Craig Mazin korábban azt nyilatkozta, hogy nem tervezi folytatni a Csernobil sorozatot, de gondolt rá, hogy amolyan antológia-sorozatként más katasztrófákat (példaként említette Fukushimát és Bhopált) is feldolgozzon, ahogy arra is, hogy ha már antológia, akkor más szovjet titkok nyomába eredjen.

Az HBO elnöke, Casey Bloys is megszólalt a 19 Emmy-díjra felterjesztett Csernobil-sorozat folytatása kapcsán és megerősítette, nem zavarnák világgá Mazint, ha újabb sorozattal jelentkezne be náluk.

“Szerződésben állunk Craiggel és ő elég sok dolgon gondolkodik jelenleg. Nyilvánvaló, hogy Craig a történelem megszállottja, de ennek ellenére nem gondolkodunk kimondottan abban, hogy franchise-t hozzunk létre a Csernobilra alapozva. Egyelőre nem áll szándékunkban egy újabb ember vagy természet okozta természeti katasztrófát képernyőre vinni, de ha Craig azt mondaná, hogy van egy jó története, amit mindenképpen elszeretne mesélni, akkor természetesen nyitottak lennénk. Sőt, igencsak izgatottak.” – idézi Casey Bloys-t a Deadline.

A Csernobil (amelynek alkotója korábban a Horrorra akadva 3-4 és a Másnaposok 2-3 című filmekkel lett hírhedt) már nem minden idők legjobb sorozata az imdb értékelések alapján (időközben megelőzte a David Attenborugh nevével fémjelzett Bolygónk, a Föld című dokumentumsorozat), de nagy rá az esély, hogy a 19 Emmy-jelölésének nagy részét díjra váltja.

Érdemes ránézni az HBO egy másik sorozatára, az Évek alatt (Years and Years) címet viselő sci-fi alapú drámasorozatra is, amely “még meg nem történt eseményeket” dolgoz fel a Csernobilhoz hasonló gyomrosokkal sorozva a nézőt. De szintén az HBO-n látható A mi fiaink című drámasorozat, amely igaz történeten alapul, a széria az Izrael és a Hamasz közötti háború kitöréséhez vezető eseményeket mutatja be.

Ne maradj le a friss hírekről, ide kattintva kövess minket a Facebookon vagy csatlakozz a Filmsor Light csoporthoz, ahol te is elmondhatod a véleményed!
Ez is érdekelhet:
<