Filmek, sorozatok, kultúra

Az Igazság Ligája – 6 órás minisorozat lehet a Snyder-cut verzió

A Warner tegnap este bejelentette, hogy a rajongói óhaj előtt engedve bemutatják a 2018-ban bemutatott Az Igazság Ligája Zack Snyder-féle verzióját.

Zack Snyder rendező  valamivel több mint három évvel ezelőtt komoly magánéleti válságot élt át. Snyder 20 esztendős lánya, Autumn öngyilkos lett, ezért úgy döntött, hogy félbehagyja Az Igazság Ligája munkálatait és a gyászába merült.

Az Igazság Ligája forgatása állt két hetet, majd Snyder visszatért, de aztán hamar belátta, hogy nem tud a munkájára koncentrálni.

“Ennek a munkának elég kemény követelményei vannak. Teljes embert igényel. Az elmúlt két hónapban pedig rájöttem, hogy vissza kell lépnem a filmtől, hogy a családommal és a gyermekeimmel lehessek, akiknek szükségük van rám. Mindannyiuknak nagyon nehéz, nekem is nagyon nehéz” – mondta akkor a rendező.

A helyére Joss Whedon, a Bosszúállók rendezője érkezett, de a rajongók szerint Whedon nem érzett rá a DC-képregények stílusára, így tulajdonképpen a film bemutatása óta Az Igazság Ligája Zack Snyder által készített változatát követelték.

Idővel aztán maga Zack Snyder és a színészek is elkezdtek információkat csepegtetni a Zack Snyder-féle verzióról, ami még inkább tűzbe hozta a rajongókat, a Warner pedig fel is vette a kapcsolatot a rendezővel.

Henry Cavill Snyder-cut
A fekete ruhás Supermant is láthatjuk végre mozgásban

Úgy hírlik, hogy Az Igazság Ligája Zack Snyder-féle verziója akár négy órás is lehet, hiszen Whedon rengeteg jelenetet kivágott a filmből, de a Warner állítólag 30 millió dollárt sem sajnálna arra, ha esetleg Zack Snyder még jeleneteket szeretne felvenni, hogy bemutassa a teljes vízióját.

Zack Snyder azóta elmondta, hogy feleségével már fel is vették a kapcsolatot a film eredeti utómunka stábjával, hiszen szeretnék az eredeti gárdával kiadni a rendezői változatot.

Az is felmerült, hogy mivel 240 percnyi játékidőről beszélünk, az HBO Maxen nem is filmként, hanem egy hat részes minisorozatként láthatnánk viszont Az Igazság Ligája újravágott és bővített verzióját.

“Egy teljesen új dolog lesz, és azok számára, akik látták a mozis változatot, egy új élményt fog nyújtani, függetlenül attól a filmtől. Nagyjából a negyedét láttátok annak, amit csináltam” – nyilatkozta Zack Snyder a Hollywood Reporternek az új verzió kapcsán.

Snyder azt is elmondta, hogy az a film, amiért a rajongók eddig kampányoltak sosem létezett. Feleségével, a filmben producerként dolgozó Deborah-val egy négyórás verzióval mentek a Warnerhez, de a stúdió két órás játékidőben gondolkodott. Végül megvágták az anyago 2 óra 20 perc játékidőre, de ezzel meg nem volt maradéktalanul elégedett a stúdió. Épp az utómunkálatokon dolgozott, amikor megtörtént a tragédia, így végül a Snyder által felvett jelenetekből Whedon csinálta meg a kész filmet.

Most azonban a streaming-platformon való bemutatásnak köszönhetően lehetőségük van 4 órában bemutatni a filmet és Deborah Snyder szerint ez egy olyan lehetőség, ami nagyjából egyszer adódik az életben.

Kíváncsian várjuk, hogy hogyan tudnak élni ezzel a lehetőséggel.

Facebook
<