Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra

Az Öngyilkos osztag is kaphat rendezői változatot?

Az Igazság Ligája mozifilmhez hasonlóan a Suicide Squad – Öngyilkos osztagot jegyző David Ayernek is lenne egy újravágott verziója.

A rajongók az elmúlt két és fél évben igen agresszív hadjáratot folytattak, hogy megkapják a Warnertől a Zack Snyder által megálmodott Az Igazság Ligája verziót.

Snyderrel szemben David Ayer nem hagyta félbe a munkát, de a rendező szerint számos jelenet a Warner stúdió vágószobájában végezte, így végül nem tudta bemutatni azt a filmet, amit szeretett volna. A film persze anyagilag sokkal sikeresebb volt*, mint Az Igazság Ligája, sőt még egy Oscar-díjat is nyert a sminkes kategóriában, de a legtöbb néző és kritikus becsapva érezte magát, ugyanis Ayer nem ezt a filmet ígérte a közönségnek.

A Suicide Squad 175 millióból 746 millió, Az Igazság Ligája 300 millióból 657 millió dollár bevételre tett szert

Ayer azóta többször utalt arra, hogy felsőbb utasításra kellett újraforgatni és kivágni bizonyos jeleneteket, sőt az ő verziója teljesen más hangulatot adott volna a filmnek, nem is beszélve arról, hogy az ő verziójában Joker igencsak jelentős karakter lett volna a filmben.

A Warner kiherélte Ayer vízióját, de a Snyder-cut előtti meghajlást látva nem lehetetlen, hogy a rajongók most egy Ayer-cut kampányba kezdenek. Sőt, már el is kezdtek szervezkedni…

Ez is érdekelhet:
<