Hír és közéleti magazin

AZ RTL Spike lesz a sorozatfüggők fellegvára


rtl-spikeRTL Spike néven új, izgalmas szórakoztató csatornát indít a Viacom, az RTL Magyarországgal együttműködésben. A vadonatúj tévéadón egyedi tartalmak és helyi gyártású műsorok is láthatók lesznek, azt csak mi tesszük hozzá, hogy az RTL minden bizonnyal ezzel a csatornával kíván válaszolni a TV2 csoport nemrég bemutatott új csatornáira. És nem is akármilyen sorozatok jönnek.

A magyarországi televíziós piacon eddig még ismeretlen formában indít egy nemzetközileg már bejáratott új csatornát idén decemberben a Viacom, az RTL Magyarországgal együttműködésben. A Viacom a tulajdonában lévő, már számos országban bevezetett Spike minél sikeresebb hazai elindításához az RTL Magyarországgal fog össze, amely a márkaépítésben szerzett széles körű tapasztalatai révén fontos partner lesz számára ebben a projektben; így jöhet létre az RTL Spike a Viacom csatorna-portfóliójában.

Jelenet az Orphan Black című sorozatból
Jelenet az Orphan Black című sorozatból

Az új tévéadón unikális, hazánkban még nem látott nemzetközi sorozatok és a helyi piacra gyártott, hazai fejlesztésű tartalmak egyaránt láthatók lesznek. A csatorna programstruktúrájának kialakítását és a műsorok beszerzését a tulajdonos Viacom látja el, míg az RTL Magyarország a márkaépítési és műsorgyártási tapasztalatait, illetve a csatorna kereskedelmi értékesítését adja a projekthez.

Az amerikai anyatévén látható például a Lip Sync Battle című celebkaraoke műsor, aminek licenszét a magyar Spike is megvette, a gyártója az RTL lesz. A másik hazai gyártású sorozatuk a Budapest Shore címet kapta, és a népszerű Jersey Shore hazai verziója lesz, harsány karakterekkel és nagy egókkal. Utóbbi minket nem nagyon érdekel, annál jobb hír, hogy jön a hazánkban eddig csak a BBC Entertainmenten látható klónos Orphan Black (Sötét árvák), amely sorozatért éppen most kapott Tatiana Maslany Emmy-díjat, de jön a The CW iZombie és The 100 című sorozata is. Előbbi egy laza zombis metaság, utóbbi pedig egy poszt-apokaliptikus sci-fi,  amely young adult szellemű, de annál sokkal morálisabb. Jön az Ash vs Evil Dead, vagyis a Gonosz halott sorozatváltozata és a SyFy-on idén bemutatkozó Wynonna Earp is, amelyben Wyatt Earp leszármazottja írtja a démonokat.

A The 100 sorozat fiataljai
A The 100 sorozat fiataljai

Ezeken felül sok-sok premier lesz látható, többek közt a Stephen King című A köd sorozat újragondolása is, az alábbi bullshitgenerált közleményekből pedig kiderül, hogyan született meg a Viacom-RTL házasítás Magyarországon.

„Az elmúlt években már több, a saját műfajában világszerte vezető tévécsatornát honosítottunk meg, mint a Comedy Central, a Paramount Channel, a Nickelodeon vagy az MTV. A fiatal felnőtteknek szóló Spike az Egyesült Államokban már az egyik legsikeresebb kábelcsatorna, de Európában még az elején tart a bevezetése. Örülünk, hogy Magyarország is az elsők között lehet, ahol látható lesz ez a hiánypótló szórakoztató csatorna. Az RTL-lel való újszerű együttműködés komoly segítséget biztosít számunkra ahhoz, hogy az új csatorna minél hamarabb megtalálja a méltó helyét a nézők körében – mondta el Bartosz Witak, a Viacom International Media Networks közép-kelet-európai és izraeli alelnök-ügyvezető igazgatója az új csatorna bejelentése kapcsán.

Jelenet az Ash vs Evil Dead sorozatból
Jelenet az Ash vs Evil Dead sorozatból

„Az utóbbi időben már látható egy szorosabb és jól működő együttműködés a két cégcsoport között, ezt emeljük most egy újabb szintre azzal, hogy engedélyt adunk az egyik márkanevünk használatára, így egy olyan megállapodásról beszélhetünk, ami kiaknázza a két cég közötti szinergiákat. Hiszünk abban, hogy az RTL név egy olyan márkaértéket képvisel Magyarországon, amely garancia lehet az új csatorna sikeréhez.” – tette hozzá Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója.

A lényeg, hogy a programming és a beszerzési rész a Viacom, a márkaépítés, az értékesítés és a gyártás az RTL dolga lesz.