kedd, január 26, 2021

Az új Csillagainkban a hiba: ‘Én, Earl és a csaj aki meg fog halni’

-

Így kell karriert csinálni Hollywoodban. Aki tanítja: Alfonso Gomez-Rejon rendező, akinek Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni (Me and Earl and the Dying Girl, hazai bemutató: szeptember 24.) című független vígjátékáért az idei Sundance Fesztiválon a fesztivál történetének legnagyobb összegét fizette a Fox.

Me and Earl and the Dying Girl
Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni

Pedig a rendező sok éven át szimpla személyi titkárként dolgozott, igaz, olyan emberek mellett, mint Martin Scorsese, Robert De Niro, Nora Ephron és Alejandro Gonzalez Inarritu. Innen emelkedett a B-stábok tagjává, végül már a 2nd unit rendezője is volt: méghozzá az Affleck-féle Az Argo-akció-ban.

Ez után csak egy lépés volt, hogy reklámokat rendezhessen, majd előrukkolhasson egy kis költségvetésű, de különleges hangulatú (és még különlegesebb című) filmmel. Az Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni három dilis, filmrajongó középiskolás története: egyszerre vidám, szomorú, felpörgető és könnyfakasztó ? a Sundance-en kivételes módon a zsűri és a közönség nagydíját is elnyerte.

És a következő filmje már biztosan nem a szülei házában fog forogni: a főszerepért Hugh Jackman és Will Smith versengett. Utóbbi nyert, partnere pedig Rooney Mara és Jason Segel lesz. A rendező lassan induló karrierje üstökös módon ível felfelé. Hála Earlnek és a csajnak, aki meg fog halni…

Egyébként Gomez-Rejon az Én, Earl és a Csaj, aki meg fog halni-ban sem kisebb nevekkel forgatott, mint Olivia Cooke, Jon Bernthal, Connie Britton, Molly Shannon vagy éppen Nick Offerman.

A különlegesnek ígérkező indie-dráma a Csillagainkban a hibára emlékeztetheti a mozinézőt, sztorija szerint ugyanis  egy srác, aki a szabadidejében híres filmek olcsó remake-jeit készíti otthon, megismerkedik egy rákos lánnyal, akinek próbálja egy kicsit jobbá tenni az életét, legalábbis amennyi még hátra van abból.

https://www.youtube.com/watch?v=M-cneqZMcOk

Kapcsolódó bejegyzések

A 30 legjobban várt 2021-es film

A 2021-es év is nagy várakozásokkal teli a film szerelmeseinek, megpróbáltuk összeszedni melyek azok a filmek, amikre valóban érdemes várni.

Megérkezett a Godzilla vs. Kong teljes előzetese

Legendary és a Warner Godzilla vs. Kong című filmje epikus csatát ígér.

Befutott a The Walking Dead alkotójának új animációs sorozata

Invincible címen az Amazonra érkezik Robert Kirkman új animációs sorozata, amelyben több The Walking Dead-szereplő is munkát vállalt.

Befutott az első rövid ízelítő Godzilla és Kong összecsapásából

A megállíthatatlan erő és a mozdíthatatlan tárgy esete.

Friss

Halálom napja filmkritika

A Fűrész-filmek rendezője ezúttal áldozati szertartást tart.

Újabb sorozatban vállalt szerepet Brie Larson

Brie Larson továbbra is igyekszik megtalálni az egyensúlyt a kisképernyő és a mozivászon között.

A ValóVilágból azt is megtudtuk, hogy a felsál a sertés nyakában van

A gazdálkodás hete zajlik éppen a ValóVilágban és ha már annyit tanultunk tőlük eddig is, akkor ezúttal is isszuk a szavaikat.

A Hírstart ajánlata