Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra

Az unoka címen bosszúfilmet készít Deák Kristóf

Az Oscar-díjas Deák Kristóf már a következő filmjét készíti: Az unoka 2021 őszén kerülhet a mozivásznakra.

Személyes történettel készül mozifilmrendezői bemutatkozására Deák Kristóf, aki első magyar alkotóként nyert élőszereplős rövidfilmes Oscar-díjat a Mindenkiért.

Az unoka munkacímmel készülő film 40 napos forgatása ősszel kezdődik, a producer a BÚÉK és a Szabadság, szerelem című filmeket is jegyző Zákonyi S. Tamás – közölte a Nemzeti Filmintézet.

A filmnek a forgatókönyvét is Deák Kristóf írja. Az unoka gyártását 721,9 millió forinttal támogatja a Nemzeti Filmintézet Filmszakmai Döntőbizottsága.

Az unoka története nagyon személyes nekem. Az érdekel, mire képes egy középosztálybeli, nagyvárosi jófiú akkor, amikor kénytelen kitörni a komfortzónájából, hogy rosszfiúk üldözésébe fogjon, hogy igazságot szolgáltasson a szeretteinek

– nyilatkozta Deák Kristóf a készülő filmjéről.

A film a napjainkban fog játszódni, és egy különös bosszú története lesz. Főhőse, a szelíd, jólnevelt irodista elhatározza, hogy saját maga szolgáltat igazságot, miután szeretett nagyapja egy különösen lelketlen csalás áldozata lett.

A szereplőválogatás hamarosan kezdődik, a forgatás nyár végén indulhat, a kész film pedig a tervek szerint 2021 őszén kerülhet a mozikba és a nemzetközi fesztiválokra.

Az unoka operatőre Maly Róbert lesz, akivel Deák Kristóf együtt dolgozott az Oscar-díjjal jutalmazott Mindenkin is.

Ne maradj le a friss hírekről, ide kattintva kövess minket a Facebookon vagy csatlakozz a Filmsor Light csoporthoz, ahol te is elmondhatod a véleményed!
Ez is érdekelhet:
<