Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra

AZ ÚR HANGJA – Itt az első videó Pálfi György sci-fijéhez

Pálfi György legújabb, Az Úr hangja című filmjét a Tokiói Filmfesztiválon mutatják be először.

A Hukkle és a Taxidermia rendezőjének új filmjét Stanislaw Lem azonos című regénye alapján Kanadában, az Egyesült Államokban és Magyarországon forgatták.

“Nem tudom, hogy mikor olvastam először a regényt, de arra igen, hogy egymás után elolvastam az összes Stanislaw Lem-könyvet, és arra gondoltam, hogy ezekből filmet kell csinálni. Bármelyikből, mindegyikből, annyira jó történetek” – mondta a film forgatásán Pálfi György rendező az Indexnek.

A film főhőse Péter, aki a harmincas éveinek végén jár, és éppen családalapítás előtt áll. Egy balesetekről szóló dokumentumfilmben felismeri édesapját, aki még a hetvenes években disszidált. Amerikába utazik, ahol meg is találja a tudósként dolgozó apját. A találkozás mindkettejük életét felforgatja, de ennél sokkal többeket érint: ennek lesz köszönhető, hogy világ megtudja, az ember nincs egyedül az univerzumban.

A főszerepeket Polgár Csaba és a kanadai Eric Peterson alakítja, és nemzetközi színészek mellett szerepel a filmben Kiss Diána Magdolna (A nagy füzet, A szelíd teremtés, Örök tél, Egynyári kaland) is.

A film forgatókönyvét Ruttkay Zsófia, Nagy V. Gergő és Pálfi György írta, operatőre Pálfi állandó alkotótársa, Pohárnok Gergely, a vágó Lemhényi Réka, a hangmérnök Madácsi Imre, a látványtervező Asztalos Adrienn, a producer Pusztai Ferenc.

Az Úr hangja december 20-tól lesz látható a magyar mozikban.

 

Ne maradj le a friss hírekről, ide kattintva kövess minket a Facebookon vagy csatlakozz a Filmsor Light csoporthoz, ahol te is elmondhatod a véleményed!
Ez is érdekelhet:
<