Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra

Batman is feltűnik majd a Végtelen világok krízisében

És már az is megvan ki fogja alakítani.

A The CW csatorna jövő évi nagy dobása kétségtelenül a Crisis on Infinite Earth képregényen alapuló crossover lesz, amelyben az utolsó évadához érkezett Arrow, a The Flash, a Supergirl, a Legends of Tomorrow és az idén rajtoló Batwoman sorozat karakterei is feltűnnek és amelyet már az idén tavasszal véget ért televíziós szezonban felvezettek a különböző sorozatokban.

A jelenleg is zajló TCA Touron hivatalossá vált, hogy az Arrowverzumba eddig hivatalosan nem tartozó, 3 évadát kezdő Black Lightning is csatlakozik a crossoverhez, de ennél sokkal érdekesebb dolgokkal is készülnek.

Azt már a Comic Conon bejelentették, hogy Brandon Routh, aki Atomot alakítja a Legends of Tomorrowban, a 2006-os Superman visszatért követően ismét magára öltheti Superman szerepét, sőt a pletykák szerint a Smallville sorozatban Clark Kentet alakító Tom Welling és a Supergirlben illetve a korábbi crossoverekben a karaktert már alakító Tyler Hoechlin is így tesz majd.

Ezen felül az is biztos, hogy az Elseworlds crossoverben debütált Elizabeth Tulloch is visszatér, mint Lois Lane, Jon Cryer is feltűnik Lex Luthorként, Tom Cavanagh pedig Pariah szerepét ölti magára, aki nagyon fontos szereplő a Krízis képregényekben. A Monitort játszó LaMonica Garrett pedig a karaktere testvérét, a Krízis főgonoszát, Anti-Monitort is eljátssza majd.

A Végtelen világok krízise történet alapjai a DC Univerzum részeit képező világok születéséig nyúlnak vissza. Eszerint sok milliárd évvel korábban, amikor a multiverzum megszületett, életre kelt a Monitor nevű entitás, aki a világegyetemben létező anyag „megtestesítője” volt. Ugyanakkor az egyik univerzum antianyagból állt, és itt megszületett a Monitor ellentéte, az Anti-Monitor. Az Anti-Monitor elkezdte bekebelezni a világokat, és összecsapott a Monitorral. Mindketten megsérültek és évmilliárdokon keresztül nem mutatkoztak, de egy Pariah nevű tudós kísérletének köszönhetően ismét előkerültek, hogy összecsapjanak.

A TCA Touron ezt nem erősítették meg, azonban azt bejelentették, hogy Bruce Wayne is szerepelni fog a crossoverben, ráadásul ismét egy olyan színész kapta meg a szerepet, aki nem idegen a DC univerzumban. Batman karakterét ugyanis nem más, mint Kevin Conroy alakítja majd, aki számtalan animációs sorozatban adta már a karakter hangját. Tekintve, hogy a színész 64 éves, biztosak lehetünk benne, hogy vagy a távoli jövő Bruce Wayne-je, vagy egy alternatív világ denevérjelmezes igazságosztója lesz, de azt sem lehet kizárni, hogy ezúttal is csak a hangját biztosítja majd a karakternek.

Nem ő lesz az egyetlen régi motoros, az egyelőre nem megerősített hírek szerint az 1960-as évek Batman tévésorozatának Robinját megformáló Burt Ward is szerepelni fog a Végtelen világok krízisében.

A Marv Wolfman által megalkotott Crisis on Infinite Earths egy 1985–1986-ig futó 12 részes képregénytörténet, amely eléggé lenullázta a DC addigi univerzumát.  A Crisis on Infinite Earths eltörölte a „multiverzum” koncepcióját a DC kitalált világából, mely egyben olyan régi szereplők halálát is jelentette mint például Supergirl vagy Barry Allen.  A történetet gyakran vízválasztóként szokták megnevezni a DC Comics kiadványaink történetében, mely az amerikai képregények bronzkorának végét és a modern korának kezdetét jelentette a kiadó számára. A történet címét számos korábban megjelent crossover történet ihlette, melyek a kiadó multiverzumának különböző Földjein játszódtak, mint például a Crisis on Earth-Two (Krízis a Föld-Kettőn) és a Crisis on Earth-Three (Krízis a Föld-Hármon). Ezekkel a korábbi történetekkel ellentétben a Crisis on Infinite Earths jóval hosszabb volt és a DC szinte minden jelentős szuperhősét és egyéb szereplőjét felvonultatta a kiadó összes párhuzamos világából.

A menetrend:

2019.12.08 Supergirl
2019.12.09 Batwoman
2019.12.10 The Flash
2020.01.14 Arrow
2020.01.14 DC’s Legends of Tomorrow

Ne maradj le a friss hírekről, ide kattintva kövess minket a Facebookon vagy csatlakozz a Filmsor Light csoporthoz, ahol te is elmondhatod a véleményed!
Ez is érdekelhet:
<