hétfő, január 25, 2021

Ben Affleck vallott alkoholizmusáról

-

A színész hosszú interjút adott a The New York Timesnak, amely során elég őszintén beszélt a problémáiról.

Affleck alkoholfüggősége éppen akkoriban kezdett elhatalmasodni rajta, amikor megkapta Bruce Wayne, vagyis Batman szerepét a DC mozifilmes univerzumában. Bár sokan előre megmosolyogták a dolgot, a színész végül kiválóan alakította a karaktert, ennek ellenére végül ő maga döntött úgy, hogy kiszáll ebből az univerzumból, pedig már a szóló Batman-filmen dolgoztak, amelynek rendezői székét is megkapta.

Megmutattam másoknak a forgatókönyvet. Jónak találták, de figyelmeztettek, hogy szerintük halálra fogom inni magam, ha ismét elvállalom ezt a szerepet.

A Warner stúdió DC univerzumának tagságija tehát nem kevés stresszel járt, de Affleck bevallotta nem csak ez játszott szerepet abban, hogy kétszer is megjárta az elvonót, bár kezdetben “normális mederben fojt az alkoholfogyasztása”.

Hosszú időbe telt, hogy kétségek nélkül elismerjem magamnak, hogy alkoholista vagyok.

Akkori feleségével, Jennifer Garnerrel elég sokat veszekedtek, amiről Affleck szintén az alkohol segítségével igyekezett megoldást találni, de természetesen csak még rosszabbá vált a helyzet, a válásuk miatt pedig azóta is szégyelli magát, ahogy szavaiból kiolvasható, utólag már látja a színésznő mennyi mindenben támogatta. De vallott arról is, hogy apja is alkoholista volt, a családjában mindennapos volt az alkoholizmus és a mentális betegség.

Apai nagymamám 46 évesen egy motelben lett öngyilkos. A nagybátyám egy puskával ölte meg magát. Az egyik nagynéném heroinfüggő volt.

Affleck most minden erejével azon van, hogy ne essen vissza. azt mondja olyan, korábbi függők támogatják ebben, mint Robert Downey Jr. vagy Bradley Cooper, de példa előtte Brad Pitt, Jamie Lee Curtis, Anthony Hopkins vagy éppen Demi Moore gyógyulása is.

Affleck hamarosan a The Way Back (A visszaút) című filmben alakít majd egy alacsony önértékeléssel rendelkező férfit, aki problémái elől az alkoholizmusba menekül. A nagyon őszinte interjú, akár a film népszerűsítéséről is szólhatna. Ennek kapcsán a filmet rendező, korábban már a színésszel A könyvelőn is együtt dolgozó Gavin O’Connort is megszólaltatták.

Úgy gondolom, hogy Ben művészi és mélyen emberi módon a saját személyiségével akart szembenézni ezzel a karakterrel, és meggyógyítani őt.

Affleck kiszállásával a Batman-projekt nem állt le, bár jókora csúszásban vannak az előzetes tervekhez képest, de végül Robert Pattinsonnal megvalósul, a jövőre érkező filmhez pedig éppen a napokban mutattak be egy tesztvideót, amelyre alaposan rá is pörgött az internet.

Kapcsolódó bejegyzések

Ben Affleck kidobta a kukába Ana De Armas posztereit

Ben Affleck és Ana de Armas szakításától hangos Hollywood, meg a brit bulvársajtó.

Telefonon szakított Ben Affleck és Ana de Armas

A gyerekvállalásnak is köze lehetett a szakításhoz.

Ben Affleck a gyerekei miatt vállalta Batman szerepét

Most kiderült, igazából nem bánta meg Batman szerepét, mert nyomós okkal vállalta el: A gyerekei miatt.

Ben Affleck és Ana de Armas szakítottak

A People magazin írta meg elsőként, hogy Ben Affleck és Ana de Armas kapcsolata véget ért. A sztárpár majdnem egy...

Friss

Újabb sorozatban vállalt szerepet Brie Larson

Brie Larson továbbra is igyekszik megtalálni az egyensúlyt a kisképernyő és a mozivászon között.

A ValóVilágból azt is megtudtuk, hogy a felsál a sertés nyakában van

A gazdálkodás hete zajlik éppen a ValóVilágban és ha már annyit tanultunk tőlük eddig is, akkor ezúttal is isszuk a szavaikat.

Keira Knightley nem vetkőzik többé, ha a filmjét férfi rendezi

Keira Knightley bejelentette, hogy többé nem vetkőzik azokban a filmjeiben, amelyeket férfi rendez.

Liam Neeson ismét megnyerte a hetet a mozikban

Liam Neeson új filmje, a The Marksman ezúttal sem talált legyőzőre.

A Hírstart ajánlata