Hír és közéleti magazin

Benicio del Toro vagy Joaquin Phoenix lehet a Star Wars 8 főgonosza

Az Oscar-díjas Benicio Del Torót hívták meg a nyolcadik Star Wars-epizód gonoszának szerepére amerikai sajtóhírek szerint.

Del Toro szeptemberben a Sicario ? A bérgyilkos című thrillerben látható a filmvásznon. Ha leszerződik vele a Disney a Star Wars nyolcadik részhez, a Puerto Ricó-i sztár a mások mellett Daisy Ridley, John Boyega és Oscar Isaac alkotta szereplőgárdához csatlakozik, amely már a karácsonykor debütáló Star Wars: Az ébredő erő című hetedik részben is megjelenik.

Hollywoodi hírportálok szerint a Disney Joaquin Phoenixet is megkereste a Del Torónak is kínált szereppel. Egyelőre nem dőlt el, hogy ki játssza a negatív hőst.

Mindkét színész szerepelt a Beépített hiba című filmben
Mindkét színész szerepelt a Beépített hiba című filmben

Del Toro Steven Soderbergh Traffic című drogdrámájában alakított mellékszerepével nyerte el az Oscar-díjat 2001-ben. Három évvel később ismét jelölték az amerikai filmakadémia díjára a 21 gramm című filmért, 2008-ban pedig ő játszotta el Che Guevarát a marxista forradalmárról készült, Cannes-ban debütált kétrészes Che című életrajzi drámában.

A 48 éves színészt a Sötétségben – Star Trek című sci-fi gonoszának szerepével kapcsolatban is emlegették, ám azt végül Benedict Cumberbatch játszotta el. Del Torót mostanában A galaxis őrzőiben láthatta a közönség.

A Star Wars VIII. rész az űrsaga tervezett folytatásai közül a második. A produkciót Rian Johnson rendezi, aki a Looper – A jövő gyilkosát is jegyezte. A forgatás jövő év elején kezdődik, a bemutató dátumát 2017. május 26-ra tűzték ki.

A Disney egyelőre nem kommentálta a legújabb Star Wars-szereplőválogatásáról szóló híreket.