A Better Call Saul főszereplője bízik benne, hogy nem jut Walter White sorsára

A Better Call Saul és a Breaking Bad alapján Vince Gilligan igencsak veszélyes helynek véli Albuquerque-öt és környékét. A középiskolai kémia tanárok methet készítenek, a nemzetközi drogbárók meg csirkében utazó éttermeket működtetnek. És még az ügyvédekben sem lehet megbízni.

Albuquerque egyik lakójának azonban eltökélt szándéka, hogy jobban teljesítsen, mint a többiek. A Collidernek adott interjújában a Better Call Saul sztárja, Bob Odenkirk osztotta meg reményeit a Better Call Saul 6. és egyben utolsó évadával kapcsolatban és mesélt a karakterről, amelyet már 9 televíziós szezonban alakított.

Jimmy McGillről, Saul Goodmanről, Gene Takovicról vagy bárki másról, ahogy nevezni akarod, Odenkirk azt mondta:

„Az a véleményem, hogy Walter White dühös, megtört verziójává vált. Kíváncsi lennék, hogy Jimmy McGillnek lehet-e jobb élete, mint ahonnan elindult. Kaphat-e szebb befejezést és megérdemli-e?”

Érthető, hogy Odenkirk nem akarja, hogy Jimmy ugyanazt a sorsot élje meg, mint Walter White, de ez nem is tűnik túl valószínűnek.

A Breaking Bad előzménysorozata, a Better Call Saul meghatározó jellemzője, hogy valójában nem a szó legszorosabb értelmében vett előzmény. Bár a játékidő 99%-át a múltban töltik, bemutatva az eseményeket, mielőtt még Saul Goodman Walter White és Jesse Pinkman ügyvédje lett. De minden évadban előre tekintünk a Breaking Bad utáni időkbe, amelyben Jimmy későbbi éveit Gene Takovicként éli, egy gyorsétteremben dolgozva.

Ez egy meglehetősen sivár, fekete-fehér környezet a korábban mindig színesben bemutatott Saul Goodman számára, de legalább nem olyan végleges, mint Walter White sorsa. Még egy évad van hátra, amelyben végre megtudjuk, hogy pontosan mi is történt vele azt követően, hogy Walter White és Jesse Pinkman illetve az általuk okozott problémák kikerültek a mindennapjaiból.

A Better Call Saul 6. évadjának forgatása ez év márciusában kezdődik. Az utolsó szezon bemutatója várhatóan 2022 elején várható.