Beyond sorozat 1. évad kritika

Oké, a pilot után még csak kapiskáltuk, hogy mi is akar lenni a Freeform Beyond címre hallgató sorozata, most már viszont ráaggatnám az lightos Stranger Things-jelzőt, még ha történetében, karaktereiben, atmoszférájában még csak a közelébe sem tudott kerülni a Netflix sorozatának. De mondjuk itt ez a jelenet a fináléból. Helló Eleven, Holden üdvözöl.

Beyond Stranger Things

A Beyond főhőse ugyanis a 12 évesen 12 évnyi kómába kerülő srác, Holden (Burkely Duffield), aki a kómából való ébredése után nem, hogy szellemileg vagy fizikailag leépült volna, de kifejezetten ereje teljében van, olyannyira, hogy kis odakoncentrálással még az elemeket is képes irányítani, kvázi ilyen telepátiában utazó szuperhősféleség lett belőle. Holden (tudata) ugyanis egy Birodalom nevű “helyen” töltötte az elmúlt 12 évet, ahol kitanult ezt-azt, a tudása ráadásul olyan sokat ér, hogy egy titokzatos szekta is szeretné megszerezni őt magának.

Innen indított a sorozat, amely aztán szépen lassan (néha túl lassan is) felépítette, kibontotta, hogy Holden hol is töltötte az idejét, mit keresett ott, mi pontosan az a Birodalom és miért akarják a rosszfiúk a saját csapatukban tudni a srácot.

Beyond

Ilyen szempontból semmilyen szinten nem érheti kritika a Beyondot, ugyanis ügyesen építgette fel a történetet, nekem még az univerzumbővítésük is tetszett, de az összképbe eléggé belerondít, hogy produkált olyan epizódokat, amin a szó szoros értelmében bealudtam annyira eseménytelenek voltak. Persze könnyen lehet, hogy a Freeform éppen azért pakolta fel a netre a teljes évadot, mert a Netflix sorozataihoz hasonlóan darálós sorozatnak szánta, de azért ezek az üresjáratok eléggé lelomboztak.

Beyond Charlie

De ki kell hangsúlyoznom, hogy ahhoz képest, hogy nem én vagyok a sorozat célközönsége és hogy kezdetben úgy tűnt, hogy tipikus tiniromantikusdrámázás lesz, szépen maguk mögött hagyták ezeket a sablonokat és még az olyan karakterekkel is kezdeni tudtak valamit, akiket a kezdetben kifejezetten töltelékszereplőknek hittem.

Szóval bármennyire is fura leírni, de nagyon is kellemes csalódás a Beyond, még akkor is, ha a történet okot adott volna rá, hogy ennél egy sokkal sötétebb tónusú, sokkal misztikusabb és sokkal parásabb évadot rakjanak össze. Talán majd a folytatásban?

Beyond Holden help me

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés

Most a címlapon

Liv Tyler szilveszterkor kapta kézhez pozitív koronavírus-tesztjét

Liv Tyler is elkapta a koronavírust, a tapasztalatait egy Instagram-bejegyzésben osztotta meg.

Én nyerem meg a játékot, mondta VV Renátó, majd kiesett a ValóVilág 10-ből

Történelmi vereséget szenvedett VV Renátó a ValóVilág 10. évadában.

Hirdetés

Hírstart