hétfő, január 25, 2021

Beyond sorozat pilotkritika

-

Az ABC Familyből lett Freeform nem éppen az a csatorna, aminek én vagyok a célközönsége, de szinte minden alkalommal adok egy esélyt az új sorozataiknak, hiszen ahogy azt MTV Sikoly-sorozata betalált, úgy is ráakadhatok valami guilty pleasure-re, amin aztán jó ideig ellehetek.

beyond-sorozat

Szóval az elsősorban a tinik szórakoztatására épülő Freeform január elején indult új sorozata a Beyond, amely amolyan misztikus kisvárosi krimi akar lenni a szokásos tini maszlagba ágyazva.

A sorozat főszereplője a 24 éves Holden (Burkely Duffield), aki pont fele annyit élt, mint ahány éves, ugyanis 12 éves korában kómába esett egy csetepatét követően az erdő közepén, majd csodával határos módon 12 év elteltével felébredt.

Na az már most (a duplarészes premier után) világosan látszik, hogy a Beyond nem egy Rectify mélységű énkeresős dráma lesz, amelyben a főhősnek újra fel kell fedeznie a társadalmat amelyben él (persze ezt a Freeformtól nem is vártam), hanem sokkal inkább egy red herringeket magára halmozó tiniszappanopera, annak minden kliséjével együtt.

beyond

Merthogy azt nem még nem mondtam, hogy nagyon úgy tűnik, hogy főhősünk a 12 év kómát nem éppen vegetatív állapotban töltötte, hanem egy különleges (belső?) utazásra indult a tudata, amely során különleges képességekre tett szert, erre a képességre meg most mindenféle szekta, sötét erő meg árnyékhatalom pályázik.

A karakterek és a karakterek egymással való kapcsolata elég egybites, talán csak Holden és öccse közt van elfogadható kémia, igaz annak megvan az a különös apropója, hogy bár Holden 6-7 (?) évvel idősebb, mégis öccse az, aki sokkal többet tud az életről, a családról meg úgy általában véve mindenről, így tulajdonképpen Holden egyik legfontosabb bástyájává válik.

A Beyond nem lesz az új kedvenc sorozatom, de két rész után még nem is érzem, hogy kaszálni kellene, bár sokkal jobban díjaznám, ha a misztikus része erősebb lenne és kevesebbet kapnék a szokásos “az amerikai fiatalok házibulijai” c. oktatókönyvből.

10/5

Kapcsolódó bejegyzések

Prodigal Son – Gyilkos lelkek sorozatkritika

Az RTL Klubon látható Gyilkos lelkek egy rejtélyközpontú sorozatgyilkosos széria a Hannibal sorozat elemeinek farvizén, némi családi drámával.

A MINDENTUDÓ sorozatkritika

Brazil sci-fi Philip K. Dick örökségére felhúzva.

Friss

Újabb sorozatban vállalt szerepet Brie Larson

Brie Larson továbbra is igyekszik megtalálni az egyensúlyt a kisképernyő és a mozivászon között.

A ValóVilágból azt is megtudtuk, hogy a felsál a sertés nyakában van

A gazdálkodás hete zajlik éppen a ValóVilágban és ha már annyit tanultunk tőlük eddig is, akkor ezúttal is isszuk a szavaikat.

Keira Knightley nem vetkőzik többé, ha a filmjét férfi rendezi

Keira Knightley bejelentette, hogy többé nem vetkőzik azokban a filmjeiben, amelyeket férfi rendez.

Liam Neeson ismét megnyerte a hetet a mozikban

Liam Neeson új filmje, a The Marksman ezúttal sem talált legyőzőre.

A Hírstart ajánlata