Hír és közéleti magazin

Black Sails pilot – Már oda is vagyunk a kalózos sorozatért

Megmagyarázhatatlan módon beszippantott minket a Kincses-sziget előzménysorozata – de azért megpróbáljuk megmagyarázni.

Megmagyarázhatatlan módon beszippantott minket a Kincses-sziget előzménysorozata – de azért megpróbáljuk megmagyarázni.

The-Black-Sails-gang

Egész végig azon gondolkodtam mire is emlékeztet engem a Black Sails, hogy a végére megvilágosodjak: hát a SyFy Defiance-ére. Nem állítom, hogy betűről betűre, de rettenetesen sok a hasonlóság: a független kisközösség, a politika, a gazdasági motívumok és az ármány meg az intrika.

A Black Sails sztorija R.L. Stevenson leghíresebb regénye, A kincses sziget (szerintem nagyjából mindenkinek megvolt a gyerekkori Delfin-könyvek sorozatában) előtt játszódik cirka 20 évvel. Amikor bekapcsolódunk a történetbe Flint-kapitánynak nagyon rosszul megy a sora, a kalózai elégedetlenek a zsákmányt illetően, az egész hajó a lázadás szélén áll. Flint kapitánynak meg kell egy okos terv, hogy a hajó élén maradhasson. Meg úgy egyáltalán életben.

Mindezt valahol New Providence-ben, ahol a kalózok törvényei uralkodnak és ahol teljesen az erősebb kutya párzik elve van érvényben és ahol folyamatosan megy a helyezkedés a hatalom birtoklását illetően.

Kezdésnek megismerünk vagy huszonegynéhány a történet szempontjából igen fontos karaktert, köztük a már említett Flinnel, de feltűnik itt John Silver, vagyis a majd egyszeri Long John is és említés szintjén még maga Feketeszakáll is.

Black-Sails-A-Starz-Original-Series-

A pilot nagyjából a konfliktusokat fektette le, rögtön kapásból vagy hat olyan szálat ami a későbbiekben még izgalmas lehet, emellett pedig bemutatta a főhősöket, akik igazából egytől-egyig antihősök, de hát mit is vártunk kalózoktól. Kalózaink azonban azzal együtt, hogy közel áll hozzájuk az ölés művészete, nem eszetlen gyilkológépek, sokkal inkább korabeli politikusok, akiknek a kard is jól áll és akik a betyárbecsület szónál csak az ellenségem ellensége a barátom mondást ismerik jobban.

A látvány így elsőre nagyon rendben volt, a kosztümök is azt adták amit elvárható volt, a történetben pedig rengeteg a lehetőség, semmi szükség arra, hogy a pucér jelenetek/epizód aránnyal próbáljanak nézettséget generálni, mert ez anélkül is nagyon rendben lett volna.

Jessica Parker Kennedy és Hannah New
Jessica Parker Kennedy és Hannah New

Kedvenc karakterünk még nincs, de a színészek közül nagyon rendben volt Luke Arnold, Hannah New (nem rémlik kit játszott, de feltűnt a spanyol A bárkában), Toby Stephens, Zach McGowan és Tom Hopper játéka is, a Maxet alakító (korábban a 90210-ben, a Smallville-ben és a The Secret Circle-ben is feltűnt) Jessica Parker Kennedy személyében pedig új eyecandy-kedvencünk is van. A Clara Paget által alakított Anne Bonny (az eggyel fentebbi képen) meg úgy kemény ahogy van, szükség volt már egy ilyen badass női karakterre a sorozatvilágnak.

Szóval az a helyzet, hogy a Pain and Gain után a Black Sails-szel is jó lóra tett Michael Bay, kezdhetünk bizakodni az új Transformers filmet és a The Last Shipet illetően. Persze a Black Sails pilotja miatt elsősorban Robert Levine-nek, Jonathan E. Steinbergnek és Neil Marshall rendezőnek jár a pacsi.

10/8