Bloodline – A vér vízzé válik

-

‘Nem vagyunk rossz emberek, csak rossz dolgot tettünk.’ Valami ilyesmi a Netflix új sorozatának a Bloodline (Vérvonal) – nak a mottója, amiből biztosan nem egy családi drámára gondolnánk kapásból. Márpedig a Bloodline az, mégpedig a csontig hatoló fajtából. A sorozat készítői egyébként Glenn Kessler, Todd A. Kessler és Daniel Zelman, akik anno a Damages, vagyis A hatalom hálójában című sorozatot is összehozták.

A Bloodline sorozat posztere

A sorozat helyszínválasztása kiváló, hiszen a miliő egyszerre idézi fel a True Detective-t és a The Affairt, a Rayburn család mégis leginkább a Ewingokra (Dallas) emlékeztet leginkább. Szóval adottak a Rayburnök, amely családban a a Dallashoz hasonlóan már a gyerekek is felnőttek. A négytagú testvérpár legidősebbike, Danny (Ben Mendehlson) többéves hiátus után dönt úgy, hogy hazatér a családjához és érkezése alaposan felborzolja a kedélyeket, hiszen ő a család fekete báránya (nem vitte semmire, miközben a szülők (Sam Shepard és Sissy Spacek) egy Florida Keys-i szálloda tulajdonosai, a középső fiú (Kyle Chandler) nyomozó, a legkisebb (Norbert Leo Butz) hajókkal üzletel van, még a húgica (Linda Cardellini) ügyvédi pályára lépett. Erre persze leginkább csak a párbeszédekből következtethetünk, nincsenek flashbackek, de annál inkább vannak – Kyle Chandler karakter által narrált – flashforwardok, amik az erős közepes családi drámát egy egészen baljós kimenetelű krimivé emelik.

Bloodline flashworward

És hiába Kyle Chandler, aki tulajdonképpen a főszereplője ennek az egésznek, az események katalizátora, a titokzatos múltja elől menekülő fekete bárány Danny, aki nem csak hogy súlyos titkokat őriz, de még hallucinál is és ráadásul tipikusan az a karakter, aki a többiekre is óriási hatással van  és lesz a későbbiekben is, legalábbis a flashforwardok alapján végig az ő viselkedése lesz, ami meghatározza a sorozat alkulását.

A Bloodline nagyon erős színészi játékkal és hangulattal kezdett, amit a titokzatossága csak még tovább fokoz, a The Killing és a Broadchurch hangulatáért rajongóknak száz százalékig ajánlott, de tulajdonképpen mindenkinek jó szívvel ajánlom. 10/8

A sorozat egyébként már megkapta a 2. évados berendelést a Netflixtől.

Kapcsolódó

Akik mi vagyunk – A Szólits a neveden rendezőjének első sorozata az HBO GO-n

Szeptember 15-én indul az HBO GO-n és az HBO-n Luca Guadagnino (Szólíts a neveden, Sóhajok, Vakító napfényben) első sorozata, amely simán lehet az idei év Eufóriája…

Ragadozó madarak és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása filmkritika

Messze nem hibátlan, de bőven szórakoztató lett Harley Quinn "szólófilmje".

Kritika: SYDNEY HALL ELTŰNÉSE

A film Sidney Hall életének három állomását mutatja be. A fiú sikeres könyvet írt a generációjáról, majd nyomtalanul eltűnt.

Kritika: A HOBBS & SHAW a legjobb dolog ami a HALÁLOS IRAMBAN-nal történhetett

David Leitch rendező jelenléte és Vin Diesel hiánya nagyon jót tett az új filmnek.

Most a címlapon

Megérkezett A nomádok földje szinkronos előzetese

A számos díjat elnyert, Oscar-esélyes film, a Frances McDormand főszereplésével készül A nomádok földje a magyar mozikba is látható lesz.

Ben Affleck kidobta a kukába Ana De Armas posztereit

Ben Affleck és Ana de Armas szakításától hangos Hollywood, meg a brit bulvársajtó.

A Bridgerton család főszereplője hajnalban kelt, hogy a szexjelenetekre rágyúrjon

Rege-Jean Page a Netflix médiabirodalom legújabb sztárja, aki eléggé megdobogtatta a női nézők szívét A Bridgerton család címet viselő sorozatban.

A Hírstart ajánlata

Jöhet a következő?Neked ajánljuk
Ez is érdekelhet