Kék Bogár címen jön a DC univerzum latin-amerikai szuperhőséről szóló film

Kék Bogár (Blue Beetle) lesz a DC Moziverzum első latin-amerikai származású karakterre koncentráló szuperhősfilmjének címe.

A Blue Beetle filmet Angel Manuel Soto (Charm City királyai) fogja rendezni, Gareth Dunnet-Alcocer forgatókönyve alapján.

A Kék Bogár főhőse a Texasban élő és mexikói-amerikai származású Jaime Reyes, aki a Végtelen krízis képregényben bukkant fel.

Kék Bogár karaktere eredetileg a Charles Nicholas Wojtkoski és Will Eisner alkotta a Fox Comics által kiadott Mystery Men Comicsban debütált még 1939-ben, akkor még Dan Garret néven.

A karakter a 2-X vitamin kémiai vegyületéből nyert erők felhasználásával küzdött a bűnözés ellen. Utódját már Ted Kordnak hívták, aki először a Charlton Comics-ban jelent meg (amely megvásárolta a Foxot) és akinek képessége már egy titokzatos szkarabeuszhoz volt köthető. A karakter jogai már egy jóideje a DC-nél vannak, így 2006-ban már Jaime Reyes mutatkozott be Blue Beetle néven, az ő erejét és páncélját is az ősi, idegen szkarabeusz biztosítja.

A karakter azóta már több DC-sorozatban és játékban is felbukkant, lejjebb vethetünk ezekre a felbukkanásokra egy pillantást.